Apple CEO'sunun başı silahlı bir sapıkla dertte: “Çocuklarımın babası”

Apple CEO'su Tim Cook'un, 2020 yılından bu yana silahlı bir hayranı tarafından çocuklarının babası olduğu iddiası tehdit edilerek tacize uğradığı ortaya çıktı. Şirket avukatlarının, kadın hakkında suç duyurusunda bulunarak uzaklaştırma kararı aldırdığı açıklandı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook'un, 2020 yılından bu yana silahlı bir hayranı tarafından taciz edildiği ortaya çıktı. Kadının, çocuklarının babası olduğu iddiasıyla Tim Cook'u tehdit ettiği belirtildi. Şirket avukatları, kadın hakkında suç duyurusunda bulundu ve mahkemeye başvurdu. Hazırlanan mahkeme dosyasında, silahlı hayran hakkında "Düzensiz, tehditkar ve tuhaf davranışlar sergiliyor" ifadeleri kullanıldı.

Aksam.com.tr'nin SiliconValley'den aktardığı habere göre; Cook, hayranının tuhaf davranışlarını ilk kez 2020 yılı sonlarında fark etti. Twitter'da sürekli Tim Cook'u etiketleyerek kendisi hakkında paylaşımlarda bulunan kadın, hesap adında soyadını da 'Cook' olarak değiştirdi. Gizli hayran, yaptığı paylaşımlarda Tim Cook'un eşi olduğuna ve dünyaca ünlü CEO'nun ikizlerinin babası olduğuna işaret etti.

Bununla birlikte; kadının, 2020 yılının Ekim ve Kasım aylarında Cook'a yaklaşık 200 e-posta gönderdiği tespit edildi. E-postalarda giderek daha da tehditkar konuşmaya başlayan 45 yaşındaki kadının, sosyal medya hesaplarında ve e-postalarında 'Revolver' silahı ve mermilerinin fotoğraflarını paylaştığı görüldü.

COOK'UN EVİNE GİTTİ

Paylaşılan diğer bilgilere göre; silahlı kadın, bir e-postasında Cook ile cinsel ilişkiye girmek istediğini ve artık sabrının tükendiğini dile getirdi. Başka bir e-postada Cook'un Palo Alto'daki evinde dünyaca ünlü CEO ile oda arkadaşı olmak istediğine işaret eden gizli hayranın tacizleri, 2021 yılının Eylül ayına kadar devam etti. E-postaların ardından 22 Kasım'da Cook'un evine giden kadın, güvenlik görelilerine Apple'ın CEO'su ile konuşmak istediğini söyledi ve içeri alınmadı.

Öte yandan; gizli hayran, yılbaşından hemen önce Cook'a son bir e-posta daha gönderdi. Kadının e-postada yüzlerce milyon dolar para isteyerek Apple CEO'sunu tehdit etmesi üzerine, şirket avukatları harekete geçti. Avukatların mahkemeye başvurarak suç duyurusunda bulunmasının ardından ise silahlı sapık hakkında uzaklaştırma kararı alındı.