Apple çentiğe veda mı ediyor? iPhone 14 tasarımı sızdırıldı!

ABD'li teknoloji devi Apple tarafından her yıl düzenli olarak tanıtımı yapılan ve satışa sunulan iPhone modeli için bu yıl yenisi geliyor. iPhone 14 ile piyasayı altüst etmeye hazırlanan Apple'ın yeni modellerde kullanacağı tasarım sızdırıldı.

Apple iPhone 14 model telefonu ile bu kez değişikliğe gidiyor. Uzun yıllardır tasarımında radikal bir değişiklik yapmayan Apple, iPhone 14 ile çentik kısmını küçültüyor. Sızdırılan yeni fotoğraflara göre iPhone 14'ün ön kamera kısmında iki küçük delik olacak ve çentik kısmı minimalize edilecek.

Sızdırılan fotoğraflara göre Apple, 2022 yılında piyasaya süreceği iPhone 14'ün ön yüzünde yer alan çentikleri küçültmeye gidiyor. Çentiği tamamen ortadan kaldırması beklenilen Apple bu karar ile hayranlarını bir miktar üzmüş olabilir.

ÇENTİK TAMAMEN KALKMIYOR

iPhone 14 Pro'nun ekranındaki çentik tasarımı yerini hap ve daire şeklindeki iki deliğe bırakacağına dair söylentiler çıkmıştı. Ancak bu iki deliğin gerçek boyutları hakkında yorum yapılamasa da çentik tasarımına göre ekranda daha az yer kaplayacağı konuşuluyordu. Ancak yeni sızdırılan bilgiler deliklerin çok da küçük olamayacağı yönünde.

Sızdırılan görsellerde iPhone 14 Pro'nun ekran tasarımının yer aldığı bazı görseller paylaşıldı. Bu görsellerde çentik tasarımının yerini hap ve daire şeklindeki iki deliğin yer aldığı görülmekte. Ancak bu görseller daha önceki sızıntı bilgilere kıyasla bu iki deliğin daha büyük olabileceğini gösteriyor. Öyle ki çentik tasarımını bile aratabileceği de çıkan söylentiler arasında.

Ekran üreticisinin yeterli imkanı olmadığı, bu nedenle iPhone 14 ve 14 Max'in iPhone 13'ün çentikli ekranını kullanacağı, 14 Pro ve 14 Pro Max'in ise delikli ekrana geçeceği söylendi. Bu nedenle, bu iddia aslında ProMotion sorununu destekledi.

IPHONE MINI TARİH OLUYOR

Apple'ın son yıllarda çıkardığı mini modellerinin de tarih olacağı konuşuluyor. Mini olarak bilinen cihazların 2023 yılında tanıtılması beklenen 4. nesil SE modellerine evrileceği söyleniyor.