Apple çalışanları imza toplamaya başladı! Bir ilk olacak...

Apple'ın New York'ta bulunan amiral gemisi niteliğindeki perakende mağazasının çalışanları, sendikalaşmak için imza toplamaya başladı. Yeterli sayıda imzaya ulaşılması durumunda Manhattan'daki Grand Central Terminali'nde yer alan mağazanın, sendikalaşan ilk Apple mağazası olacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın New York'ta bulunan amiral gemisi niteliğindeki perakende mağazasının çalışanları, sendikalaşmak için imza toplamaya başladı. Yeterli sayıda imzaya ulaşılması durumunda Manhattan'daki Grand Central Terminali'nde yer alan mağazanın, sendikalaşan ilk Apple mağazası olacağı ifade edildi. En az 3 mağazanın daha sendikalaşmak için organize olmaya çalıştığının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin The Washington Post'tan aktardığı habere göre; mağaza çalışanları, Şubat ayında 'Workers United' isimli ulusal işçi sendikasına üye olma yönünde oy kullandı. Sendikanın, daha önce ABD'deki Starbucks çalışanlarının da sendikalaşmasına yardımcı olduğu biliniyordu.

Kendilerine 'Fruit Stand Workers' adını veren organizatörler; internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, pandemi ve yüksek enflasyon nedeniyle olağanüstü olduğu kanıtlanan bir dönemde mümkün olan en iyi yaşam standartlarına eriştiklerinden emin olmak istediklerine işaret etti.

APPLE'IN ABD'DE 270 PERAKENDE MAĞAZASI BULUNUYOR

Organizatörlerin, sendika oylaması yapmak ve Apple'ın gönüllü olarak çalışanları tarafından kurulan sendikayı tanımasını sağlamak için yeterli sayıda imza toplamasının gerekeceği ifade edildi. Apple ise bu girişimi destekleyip desteklemeyeceğine yönelik herhangi bir açıklama yapmadı. Şirket, yalnızca çalışanlarına oldukça iyi tazminatlar ve yan haklar sunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Teknoloji devinin; güncel olarak ABD'de 270 perakende mağazası, dünya genelinde ise 500'den fazla perakende satış noktası bulunuyor.