Apple, çalıntı iPhone'larla ilgili yeni bir karar aldı! Kayıp olarak bildirilen cihazları kapsıyor...

Apple, çalıntı ve kayıp olarak bildirilen iPhone'larla ilgili yeni bir karar aldı. Şirketin, artık çalıntı cihazlarla ilgili hiçbir işlem yapmayacağı kaydedildi. Kayıp olarak bildirilen cihazların, Apple yetkili servislerinde tamir edilmeyeceğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, çalıntı ve kayıp olarak bildirilen iPhone'larla ilgili yeni bir karar aldı. Apple mağazaları ve yetkili servislerinin, artık kayıp olarak bildirilen iPhone'larla ilgili işlem yapmayacağı ifade edildi. Karar kapsamında, cihazlara herhangi bir onarım işlemi yapılmayacağının da altı çizildi. Şirket, konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Aksam.com.tr'nin MacRumors'tan aktardığı habere göre; yeni sistem, Apple'ın tüm iPhone'ların seri numaralarını tuttuğu ve telefona uygulanan işlemleri kaydettiği küresel veri tabanı GSMA üzerinden çalışacak. iPhone sahiplerinin telefonlarının çalındığını ya da kaybolduğunu kolluk kuvvetlerine bildirmesi durumunda bu bilgi, GSMA'ye kaydedilecek.

APPLE, ÇALINTI iPHONE'LARDAN DESTEĞİNİ ÇEKMİŞ OLACAK

Daha sonra cihaz, Apple mağazaları veya yetkili servislerine gelirse kayıp bildirimi yetkililere gönderilecek. Bu bildirimin gelmesi durumunda hizmet sağlayıcılar, cihazda herhangi bir işlem yapamayacak. Böylece Apple, çalıntı ve kayıp iPhone'lardan desteğini çekmiş olacak.