Apple, bu iPhone'u şimdiden eski nesil cihaz listesine ekledi: Donanım desteği vermeyecek

Apple, kısa bir süre önce eski nesil cihazlarını içerisine dahil ettiği ‘Nostaljik Ürün (Vintage and Obsolote)' listesini güncelledi. Listeye, 2014 yılında piyasaya sürülen iPhone 6 Plus da eklendi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kısa bir süre önce eski nesil cihazlarını içerisine dahil ettiği 'Nostaljik Ürün (Vintage and Obsolote)' listesini güncelleyerek 3 adet ürününü ekledi. Listeye eklenen ürünler arasında, iPhone 6 Plus da yer aldı. 2014 yılında piyasaya sürülen akıllı telefon, Apple'ın büyük bir ekranla gelen ilk iPhone modeliydi. Cihaz, 5.5 inç büyüklüğünde IPS LCD ekranla kullanıcı beğenisine sunulmuştu. Şirketin 'A8' yonga setinden güç alan model, 8 MP'lik bir arka kameraya ev sahipliği yapıyordu.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; 'iPhone 6' serisinin bir parçası olarak piyasaya sürülen iPhone 6 Plus, dağıtım operasyonlarının genişletilmesi nedeniyle 'Nostaljik Ürün' listesine alınmamıştı. Fakat Apple, artık 5.5 inç boyutunda ekran üretmediği için ürün, dağıtım operasyonlarının genişletilmesinin faydasını göremeden listeye dahil edildi.

Listeye eklenen diğer 2 ürün ise 2014'te piyasaya sürülen 9.4 inç ekran boyutuna sahip iPad 4 ve 2012 yılında piyasaya sürülen Mac Mini oldu.

APPLE İÇİN 'NOSTALJİK ÜRÜN' NE ANLAMA GELİYOR?

Öte yandan; Apple, 5 yıldan daha uzun ve 7 yıldan daha kısa bir süre önce satış için dağıtımını durdurduğu ürünleri eski tip kabul ediyor. Benzer şekilde, 7 yıldan uzun bir süredir satış için dağıtımı yapılmayan eski nesil ürünler de 'Nostaljik Ürün' listesine dahil ediliyor. Bu ürünler, Apple'dan herhangi bir donanım desteği alamıyor. Yetkili servis sağlayıcılar da bu ürünler için onarım ve değişim parçaları sipariş edemiyor. Fakat MacBook'lar, donanım parçalarının niteliği nedeniyle bu listeden muaf tutuluyor.

Güncel olarak nostaljik iPhone modellerine ilişkin listede; Çin'de piyasaya sürülen 8 GB'lık iPhone 3G, standart iPhone 3G'nin 8 GB ve 16 GB'lık versiyonları, Çin'de piyasaya sürülen 16 GB ve 32 GB'lık iPhone 3GS, standart iPhone 3GS'nin 8 GB, 16 GB ve 32 GB'lık versiyonu, CDMA destekli iPhone 4, 16 GB ve 32 GB'lık iPhone 4, GSM destekli 8 GB'lık iPhone 4 ve 8 GB'lık iPhone 4S yer alıyor. iPhone 6 Plus için yayınlanan son iOS güncellemesi iOS 12.5'in de 2019 yılında geri toplatıldığı biliniyor.