Apple, aktif cihaz sayısını açıkladı: 2 milyara yakın cihazı kullanımda

Apple CEO'su Tim Cook, kısa bir süre önce yapılan yatırımcılar toplantısında dünya genelinde kullanımda olan aktif Apple cihazlarının sayısını açıkladı. Dünyaca ünlü CEO, güncel olarak Apple'ın 2 milyara yakın cihazının aktif olarak kullanımda olduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook, kısa bir süre önce yapılan bir yatırımcılar toplantısında şirketin özellikle yeni iPhone 13 serisiyle yakaladığı başarı nedeniyle 2021 yılının tatil sezonunda her zamankinden çok daha fazla gelir elde ettiğini açıkladı. Satışlardaki başarının bir sonucu olarak teknoloji devi, dünya genelinde kullanımda olan aktif Apple cihaz sayısına 150 milyon yeni cihaz eklemeyi başardı. Böylece toplam aktif cihaz sayısı, 1,8 milyara çıktı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Apple'ın, 2021 yılı başlarında dünya genelinde 1,6 milyardan fazla aktif cihazı bulunuyordu. Bu rakam, 2020 yılının Ocak ayında 1,5 milyar seviyesindeydi. Söz konusu tarih aralığında Apple, piyasa değeri 2 trilyon doları aşan ilk ABD'li şirket olmayı da başardı.

Bununla birlikte; geçen yıl dünya genelinde kullanımda olan aktif iPhone sayısı 1 milyara, Apple Watch sayısı ise 100 milyona ulaştı. Apple'ın, cihazların son 90 gün içerisinde bir Apple hizmetiyle etkileşimde bulunması durumunda bir cihazı aktif kabul ettiği de biliniyordu.

APPLE, SON YILLARDA KAYNAKLARINI YENİ PAZARLARA ODAKLADI

Diğer yandan; uzmanlar, Apple'ın aktif kullanıcı sayısındaki büyük artışın nedeninin şirketin son yıllarda kaynaklarını yeni pazarlara odaklaması olduğuna işaret etti. Teknoloji devinin, yeni yılda da diğer pazarlara erişimini genişleteceği ve daha fazla sayıda müşteriye ulaşmak için yeni ürün grupları tanıtacağı tahmin edildi.