Apple, 2022'nin ilk tanıtım etkinliğinin tarihini açıkladı: Yeni iPhone SE geliyor

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bu yılın ilk tanıtım etkinliğinin 8 Mart tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Şirketin; etkinlikte yeni nesil iPhone SE, yeni iPad modelleri ve Mac bilgisayarları görücüye çıkaracağı tahmin edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bu yılın ilk tanıtım etkinliğinin tarihini müşterilerine gönderdiği bir davetiyeyle duyurdu. Etkinliğin, 8 Mart tarihinde Türkiye saatiyle 21.00'de gerçekleştirileceği ifade edildi. Şirketin etkinlik davetiyelerinin, genellikle tanıtımdan ne beklenebileceğine ilişkin ipuçları verdiği biliniyordu. Apple, bu kez davetiyede "Peek Performance" ifadelerine yer verdi. Söz konusu ifadede, "Zirve" anlamına gelen "Peak" kelimesi yerine "Gözetleme" anlamına gelen "Peek" kelimesinin tercih edilmiş olması ise dikkat çekti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; yılın ilk tanıtım etkinliğinde şirketin yeni nesil iPhone SE, yeni iPad Air ve yeni Mac modellerini görücüye çıkarması bekleniyor. Teknoloji devinin ayrıca, yeni nesil yonga seti 'M2'yi de tanıtabileceği tahmin ediliyor.

Son iPhone SE'nin, 2020 yılında tanıtılmış olduğu da biliniyor. 400 dolar altında bir fiyat etiketine sahip olan 'iPhone SE 2020'nin ekranın alt kısmında bir tuşla gelen son modellerden biri olduğu ifade ediliyor. Arka gövdesinde tek bir kamera yer alan cihaz, daha çok 5 yıl önce piyasaya sürülen iPhone modellerindeki geleneği sürdürüyor.

YENİ iPHONE SE, iPHONE XR'A BENZER BİR TASARIMLA GELECEK

Paylaşılan iddialara göre ise yeni iPhone SE, 2018 yılında piyasaya sürülen iPhone XR'a benzer bir tasarımla gelecek. Cihazda, 'Face ID' yüz tanıma teknolojisi ve '5G' bağlantı desteği de bulunacak.

Öte yandan; son MacBook Pro modelleri de geçen yılın Ekim ayında, yeni M1 Pro ve M1 Max işlemcilerle birlikte tanıtılmıştı. Avrasya Ekonomi Komisyonu'nun (EEC) veri tabanında paylaşılan dosyalama ise şirketin 'M2' işlemci modelini de tanıtmaya hazır olduğunu göstermişti.