Aksam.com.tr
Çeviri: Doğa Yurduneri
Biyoteknoloji girişimi Animals, dünyanın ilk laboratuvar üretimi et içeren kedi mamasını ürettiğini duyurdu. Şirket, mamayı lezzetlendirmek için fare eti tadı kullanmayı tercih etti. Mamanın üretimi için öncelikle, bir farenin kök hücresi alındı. Daha sonra hücreler, gerçek ete dönüştürülmek üzere gıdada kullanılabilir bir biyoreaktöre yerleştirildi. Ortaya çıkan sonuç; fermente soya fasulyesi, miso ve besin mayası gibi diğer besleyici ve lezzetli yapay içeriklerle birleştirildi.
Aksam.com.tr'nin Interesting Engineering'den aktardığı habere göre; kök hücreler, donör farelere hafif bir anestezik madde verilerek ve kulakları delinerek alındı. Operasyonun üzerinden iki yıl geçtiği ve donör farelerin sağlık durumlarının oldukça iyi olduğu kaydedildi.
Diğer yandan; Animals, mamada sığır eti veya tavuk eti yerine özellikle fare etinden faydalanmayı tercih etti. Girişimin kurucu CEO'su Shannon Falconer; bu tercihin sebebinin, kedilerin evrimsel olarak fare, sıçan, tavşan, kertenkele ve böcek yemeye daha eğilimli olması olduğuna işaret etti. Şirket yöneticisi ayrıca; evcil hayvan mamalarındaki ana et kaynakları ağırlıklı olarak tavuk, sığır ve balık eti olsa da araştırmaların, bu proteinlerin kedi ve köpeklerde önde gelen gıda alerjenleri arasında olduğunu gösterdiğini de sözlerine ekledi.
ANİMALS, LABORATUVAR ÜRETİMİ ET İÇERİKLİ KEDİ MAMASINI 2022 YILI BAŞLARINDA PİYASAYA SÜRECEK
Paylaşılan diğer bilgilere göre; herhangi bir yasal problem ortaya çıkmazsa Animals, laboratuvar üretimi et içerikli kedi mamasını 2022 yılı başlarında piyasaya sürecek. Mama, kısa bir süre içerisinde evcil hayvan maması sektöründeki en büyük fuarlardan biri olan 'SuperZoo'da görücüye çıkarılacak. Şirketin bir sonraki ürünü ise yapay tavşan etli köpek maması olacak.