Android'den iOS'a geçiş arttı! Pazar payında düşüş var...

StockApp tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Android'in iOS'a giderek daha fazla oranda kullanıcı kaybettiğini ortaya koydu. Rapora göre; Android cihazların pazar payı, 4 yıl içerisinde yüzde 77,32'den yüzde 69,74'e düştü.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

StockApp'in yayınladığı yeni bir rapor; Android'in, son yıllarda ciddi bir popülarite kaybı yaşadığını ve iOS ekosistemine giderek daha fazla oranda kullanıcı kaybettiğini ortaya koydu. Rapora göre; Android cihazların pazar payı, 4 yıl içerisinde yüzde 77,32'den yüzde 69,74'e düştü. Apple ise son 1 yıl içerisinde akıllı telefon pazarındaki payını yüzde 15'ten yüzde 18'e çıkararak pazarda yüzde 3'lük bir büyüme yaşadı. Tüm bu veriler, giderek daha fazla Android kullanıcısının iOS ekosistemine geçmeyi tercih etmesine bağlandı.

Geçen yıl yapılan bir araştırma da benzer şekilde iPhone kullanıcılarının, Android kullanıcılarından daha sadık olduğunu ve telefon değiştirmeye daha az istekli olduğunu ortaya koymuştu. Apple'ın finans direktörü Luca Maestri ise konuya ilişkin bir açıklama yaparak aktif iPhone kullanıcı sayısının tüm coğrafyalarda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını dile getirmişti. "451 Research" tarafından ABD'de yapılan son tüketici anketlerinin iPhone'daki müşteri memnuniyetinin yüzde 98 olduğunu gösterdiğini hatırlatan Maestri, son çeyrekte rekor sayıda kişinin başka cihazlardan iPhone'a geçiş yaptığının da altını çizmişti.

APPLE, YILIN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE GELİRİNİ YÜZDE 2 ARTIRDI

Öte yandan; Apple CEO'su Tim Cook, kısa bir süre önce yatırımcılarla bir toplantı yaparak şirketin son mali çeyrek raporunu açıklamıştı. 2022 yılının ikinci çeyreğinde şirketin 83 milyar dolar gelir elde ettiğini duyuran Cook, gelirin bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 büyüdüğünü belirtmişti. Dünyaca ünlü CEO ayrıca, iPhone'ların son aylarda çok sayıda Android kullanıcısını memnuniyetle karşıladığını da sözlerine eklemişti.