Amazon, o üniversiteyle iş birliği yaptı! Araştırma merkezi kuruyor...

Teknoloji devi Amazon, ABD'de bulunan Johns Hopkins Üniversitesi ile iş birliği içerisinde yapay zeka odaklı yeni bir enstitü kuracağını açıkladı. “AI2AI (Amazon ve JHU İnteraktif Yapay Zeka Girişimi)” olarak adlandırılacak olan araştırma merkezinin; makine öğrenimi, doğal dil algılama, konuşma işleme ve bilgisayar görüşü gibi teknolojilere odaklanacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli e-ticaret devi Amazon, Johns Hopkins Üniversitesi ile iş birliği yaptığını duyurdu. İş birliği kapsamında, üniversite bünyesinde yapay zeka odaklı yeni bir enstitü kurulacağı ifade edildi. "AI2AI (Amazon ve JHU İnteraktif Yapay Zeka Girişimi)" olarak adlandırılacak olan araştırma merkezinin; makine öğrenimi, doğal dil algılama, konuşma işleme ve bilgisayar görüşü gibi teknolojilere odaklanacağının da altı çizildi.

Aktarılan detaylara göre; AI2AI, Jons Hopkins Üniversitesi'nin Whiting Mühendislik Okulu'nda konuşlandırılacak. Enstitünün kurucu direktörü, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doçent olarak görev alan Sanjeev Khudanpur olacak.

AMAZON, ENSTİTÜYE 5 YILLIK BİR YATIRIM YAPTI

Amazon'un henüz açıklanmayan bir miktarda enstitüye yaptığı 5 yıllık yatırım fonu; fakülte tarafından yürütülen araştırma projeleri, doktora bursları, hediye yatırımlar ve topluluk projelerini desteklemek için kullanılacak. Enstitü bünyesinde yürütülen projelerin çoğu, Baltimore ve Washington bölgesindeki yapay zeka çalışmalarını kamu için daha erişilebilir bir hale getirmeyi amaçlayacak.