Amazon, o ülkede elektrikli bisikletle teslimata başladı! Yılda 5 milyon paket hedefliyor...

Amazon, teslimat araçlarının neden olduğu karbon emisyonunu minimuma indirme hedefiyle İngiltere'nin başkenti Londra'nın bazı bölgelerinde elektrikli kargo bisikletleriyle teslimat yöntemini test etmeye başladı. 2030 yılına kadar teslimatlarının yarısını karbon nötr hale getirmeyi hedefleyen Amazon; bisikletleri, yaya teslimat personelini ve bin adet elektrikli kamyonetten oluşan filosunu kullanarak yılda 5 milyondan fazla paket teslim etmeyi amaçladığını dile getirdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli e-ticaret devi Amazon, teslimat araçlarının neden olduğu karbon emisyonunu minimuma indirme hedefiyle İngiltere'nin başkenti Londra'nın bazı bölgelerinde elektrikli kargo bisikletleriyle teslimat yöntemini test etmeye başladı. Şirket; bisikletleri, yaya teslimat personelini ve bin adet elektrikli kamyonetten oluşan filosunu kullanarak yılda 5 milyondan fazla paket teslim etmeyi amaçladığını dile getirdi. Amazon'un, 2030 yılına kadar teslimatlarının yarısını karbon nötr hale getirmeyi hedeflediği de biliniyordu.

Aksam.com.tr'nin Electrek.co'dan aktardığı habere göre; test edilen dört tekerlekli elektrikli bisikletler, pille çalışan bir motora güç vermek için pedal çeviren bir sürücü tarafından kullanılıyor. Bisikletler, Amazon'un Doğu Londra'nın Hackney ilçesindeki transfer merkezinden yapılan teslimatlarda kullanılıyor.

AMAZON, PROJEYİ 2022 YILI SONUNA KADAR FARKLI BÖLGELERE DE GENİŞLETECEK

Öte yandan; Londra şehir yönetimi, ağır kirletici araçları kullanan şirketlerden ücret talep ediyor. Amazon, projeyi 2022 yılı sonuna kadar İngiltere'nin farklı bölgelerine de genişletmeyi planlıyor.