Amazon ile ilgili skandal iddia! Gizlilik politikalarını ihlal etti...

Washington Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi ve Northeastern Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan yeni bir araştırma, Amazon'un ‘Echo' platformlarında ve internette hedefli reklamlar sunabilmek için kendi akıllı hoparlörlerinden toplanan verileri kullandığına işaret etti. Söz konusu hamlenin, Amazon'un gizlilik politikalarını ihlal ettiğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Washington Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi ve Northeastern Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre; ABD merkezli teknoloji devi Amazon, kendi 'Echo' platformlarında ve internette hedefli reklamlar sunabilmek için 'Echo' akıllı hoparlörlerinden toplanan verileri kullandı. Söz konusu hamlenin, şirketin gizlilik politikalarını ihlal ettiği kaydedildi. Amazon, konuya ilişkin açıklamasında araştırmanın yanlış çıkarımlara ve spekülasyonlara dayandığına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; araştırma, Amazon ve üçüncü taraf şirketlerin Echo akıllı hoparlörlerden kullanıcıların akıllı asistan Alexa ile girdiği sesli etkileşimleri toplayıp paylaştığını tespit etti. Sesli komut verileri, kullanıcıların ilgi alanlarını tespit etmek ve buna dayalı hedefli reklamlar sunmak için 41 farklı reklam ortağıyla paylaşıldı.

AMAZON'UN AKILLI HOPARLÖR VERİLERİ, AÇIK ARTIRMADA 30 KAT DAHA YÜKSEK TEKLİF ALDI

Akıllı hoparlörle girilen etkileşimleri içeren verilerin, bu verileri içermeyen içeriklerle yapılan açık artırmalarda reklam-verenlerden 30 kat daha yüksek miktarda teklif aldığı belirtildi. Araştırmacılar, bulgularını "Echo'larınız Dinleniyor: Amazon Akıllı Hoparlör Ekosisteminde İzleme, Profil Oluşturma ve Reklam Hedefleme" isimli bir makalede özetledi.