Amazon, çalışanlarını aşı olmaya teşvik etmek için para ödüllü yarışma düzenliyor

ABD merkezli teknoloji devi Amazon, çalışanlarını COVID-19 aşısı olmaya teşvik etmek için toplam değeri 2 milyon dolara ulaşan 18 ödüllü bir yarışma başlattı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Amazon, çalışanlarını COVID-19 aşısı olmaya teşvik etmek için toplam değeri 2 milyon dolara ulaşan 18 ödüllü 'Max Your Vax' isimli bir yarışma başlattı. Yarışma kapsamında; iki adet 500 bin dolarlık para ödülü, altı adet 100 bin dolarlık para ödülü, beş yeni vasıta ve beş tatil paketi hediye edileceği kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin Interesting Engineering'den aktardığı habere göre şirket, yarışmanın depo çalışanları, lojistik çalışanları ve saatlik çalışanlar da dahil olmak üzere ön cephede görev alan tüm çalışanlara açık olduğuna dikkat çekti.

Diğer yandan; kitlesel aşılama süreçleri boyunca Amazon, çalışanları aşılama konusunu bir zorunluluk yerine teşvik ve isteğe bağlı bir konsept olarak ele aldı. Şirketin, söz konusu hamleyi sektör ortalamasının üzerindeki iş kazaları ve çalışan kotalarına bağlı olarak aldığı eleştiriler sebebiyle yaptığı tahmin edildi.

DİSNEY VE WALMART, COVID-19 AŞISINI ÇALIŞANLARI İÇİN ZORUNLU HALE GETİRDİ

Amazon, son dönemlerde 10 saatlik vardiyalar ve çalışanların sendikalaşmasına engel olduğu yönündeki iddialar nedeniyle birçok kez eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Çalışanların, sıklıkla molalarda rahatsız edildiklerinden ve personel yetersizliğinden şikayet ettiği de biliniyordu. Teknoloji devi, bu sorunlara çözüm getirebilmek adına Mayıs ayı başlarında 'WorkingWell' programını başlatmıştı.

Öte yandan; Disney ve Walmart gibi bazı şirketler, kısa bir süre önce COVID-19 aşısını zorunlu tutarak çalışmanın ön koşulu haline getirdiklerini açıklamıştı.