Amazon, bulut tabanlı oyun platformu Luna'yı kullanıma sundu

ABD merkezli teknoloji devi Amazon, uzun süredir merakla beklenen bulut tabanlı oyun platformu Luna'yı ABD'de yaygın kullanıma açtı. Platformun; Android, iOS, Chrome OS, macOS ve Windows ile uyumlu bir biçimde çalıştığı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Amazon, erken erişim sürecinin ardından merakla beklenen bulut tabanlı oyun platformu Luna'yı ABD'de yaygın kullanıma açtığını duyurdu. Platformun; Android, iOS, Chrome OS, macOS ve Windows ile uyumlu bir biçimde çalıştığı kaydedildi. 100'den fazla oyun içeren standart Luna+ paketinin, aylık 10 dolarlık bir abonelik ücreti bulunduğu belirtildi. Bu pakete, çocuklara uygun "Aile Kanalı" ve Ubisoft+ kanallarının eklenmesi durumunda ise sırasıyla aylık 6 dolar ve 18 dolarlık bir ek maliyetin doğacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Mart ayında abone olan herkes, Luna+ hizmetine aylık 6 dolardan indirimli olarak erişebilecek. "Aile Kanalı" için erken kayıtta indirimli ücret, aylık 3 dolar olacak. Erken erişimdeki mevcut kullanıcıların ise bu fiyatlandırmadan faydalanabilmek için aboneliklerini sürdürmesi gerekecek.

Amazon, Luna'nın kullanıma sunulmasıyla birlikte bazı yeni oyun kanallarını da hizmete açacak. Bu kapsamda; 'Prime Gaming' kanalı, Amazon Prime abonelerine ücretsiz olarak dönüşümlü oyun seçenekleri sunacak. Kanalda, Mart ayında Devil May Cry 5 ve Flashback oyunları da yer alacak. Aylık 5 dolarlık bir fiyat etiketi bulunan 'Retro Channel'da ise Street Fighter II Hyper Fighting ve Metal Slug 3 gibi Capcom ve SNK klasikleri bulunacak. 'Jackbox Game Channel' da aynı ücret karşılığında 8 'Jackbox Party Pack' oyununun tamamına erişim imkanı sağlayacak.

AMAZON LUNA'NIN OLDUKÇA POPÜLER RAKİPLERİ BULUNUYOR

Luna'ya gelen son güncelleme sayesinde platform, Twitch'te bir Fire TV cihazından, Mac'ten veya Windows bilgisayardan oyun yayını yapmayı da kolaylaştıracak. Kullanıcıların, izleyicilerle etkileşime girmek için yalnızca bir web kamerası ve mikrofona ihtiyacı olacak.

Öte yandan; Amazon Luna'nın, Microsoft'un bulut tabanlı oyun platformu Game Pass Ultimate ve NVIDIA GeForce Now gibi oldukça popüler rakipleri olduğu biliniyor. Bu nedenle şirketin, kullanıcılarını Luna'nın geleneksel bilgisayarlarda ve konsollardaki oyun deneyimi için iyi bir ikame olacağına ikna etmesi gerekiyor.