Akıllı teknolojiler İstanbul'da buluşuyor

İstanbul bu ay geleceğin akıllı teknolojileri ve bu teknolojilerin Türk ekonomisine getirdiği yeni yaklaşımların ele alınacağı ‘Smart Future World Expo’ya ev sahipliği yapacak. Etkinliğe 20 bin kişi bekleniyor. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle, Türkiye’nin en kapsamlı akıllı teknolojiler ve dijital dönüşüm etkinliği Smart Future World Expo, ‘Dijital KOBİ Hareketi’ sloganıyla 30-31 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Zirvede geleceğin akıllı teknolojileri ve bu teknolojilerin ülkemizin şehirleri ve sanayisine getirdiği yeni yaklaşımlar ele alınacak.  

YENİ İŞBİRLİKLERİ DOĞACAK 

Türkiye’deki ekonomik faaliyetlerin yüzde 55’ini gerçekleştiren KOBİ’ler için etkinlik, ciddi fırsatlar yaratacak. Smart Future Forum Başkanı Murat Karataş, “Sektör liderleri en son projelerini ve ürünlerini fuar alanında sergileyerek zirveyi ziyaret eden son kullanıcıya neler yaptıklarını sunma fırsatı bulacak. Fuarda firmalar diğer firmalarla, kamu ve akademisyenlerle bir araya gelerek yeni iş birlikleri oluşturabilecek” değerlendirmesinde bulundu.

20 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLAYACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açılış konuşmalarıyla başlayacak etkinlikte, dijital dönüşüm, akıllı şehir, teknoloji ve bilişim, dijital fabrikalar, enerji ve girişimcilik temaları eşzamanlı olarak işlenecek. Aynı zamanda bilişim, yazılım, otomasyon, elektronik ve şehircilik başta olmak üzere gelişen IoT, yapay zekâ, bulut bilişim ve büyük veri gibi geleceğin dünyasını şekillendiren akıllı teknolojilere değinilecek. Zirvenin 20 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapması bekleniyor.