Akademi için imzalar atıldı! İki bin genç oyun yazacak

Google Türkiye, oyun akademisi kuruyor. Bakan Varank'ın katılımıyla imzası atılan akademi 2 bin gence 7 ay sürecek 400 saatlik oyun ve yazılım eğitimi verecek.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Google Türkiye, teknoloji sektörüne özel uzman iş gücü yetiştirip, Türkiye'nin dijital oyun ve uygulama ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Google Oyun ve Uygulama Akademisi kuruyor. Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi işbirliği ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi'nin destekleriyle kurulacak akademi, 18-29 yaş arasında 2 bin gence 7 ay sürecek 400 saatlik oyun ve yazılım geliştirme eğitimleri verecek. Akademinin kuruluşu TEKNOFEST'te düzenlenen lansmanla duyuruldu. Ardından da akademi için imzalar atıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'un da katılımıyla gerçekleştirilen törende, protokole T3 Vakfı Başkanı Haluk Bayraktar, Google Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Keteloğlu ve Türkiye Girişimcilik Vakfı Başkanı Sina Afra imza attı.

MENTOR DESTEĞİ

Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada eğitimlere katılan gençlerin, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi'nden nasıl kendi şirketlerini kurabileceklerine ilişkin mentorlük hizmeti de alabileceğini belirterek böylelikle yatırımcılarla da buluşabileceklerini kaydetti.

Bakan Varank, Google Oyun ve Uygulama Akademisi'nin açılışına katıldı.

HEDEF 500 BİN YAZILIMCI

mehmet Fatih Kacır 500 bin yazılımcı hedefine hızla yaklaşıldığını şu anda Türkiye'deki 170-180 bin kişinin yazılım geliştirdiğini söyledi. Ali Taha Koç ise 2025 yılına kadar 50 bin yapay zeka uzmanına istihdam sağlanacağını söyledi. Mehmet Keteloğlu ise "Bu akademiyle 500 bin yazılımcı hedefine katkıda bulunmak, Türkiye'yi öne çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.