Adidas ve Nike arasında mobil uygulama davası! 9 patenti ihlal etti...

Dünyanın en büyük spor giyim eşyası üreticilerinden biri olan Adidas, en büyük rakibi Nike'ın mobil uygulamasına karşı patent ihlali davası açtı. Söz konusu dava, Adidas'ın Nike'a açtığı ilk dava olarak tarihe geçti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dünyanın önde gelen spor giyim eşyası üreticilerinden biri olan Adidas, Nike'ın mobil uygulamaları ve ayakkabı giyme teknolojilerinin kendi patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle en büyük rakibine patent ihlali davası açtı. Dava dosyası, Doğu Teksas Federal Mahkemesi'ne sunuldu. Söz konusu dava, Adidas'ın Nike'a açtığı ilk dava olarak tarihe geçti. Taraflardan henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Aksam.com.tr'nin Reuters'tan aktardığı habere göre Adidas; Nike'ın Run Club, Training Club ve SNKRS mobil uygulamalarının kendi egzersiz takibi patentlerini ihlal ettiğini iddia etti. Benzer şekilde, Nike'ın 'Adapt' sisteminin de Adidas'ın akıllı ayakkabı sistemlerine ilişkin patentlerini ihlal ettiği dile getirildi. Total patent ihlali sayısının 9 olduğunun da altı çizildi.

NIKE DA ADIDAS'I PATENTLERİNİ İHLAL ETMEKLE SUÇLAMIŞTI

Öte yandan, Nike'ın dava dosyasında adı geçen mobil uygulamaları; konum tabanlı koşu takibi, ses ile performans analizi ve egzersiz planı oluşturma sistemi gibi özellikler içeriyor. 'Adapt' sistemi ise ayakkabılarda bağcıkların kullanıcı konforunu koruyacak şekilde otomatik olarak sıkılaşmasını ve gevşemesini mümkün kılıyor.

Benzer şekilde, Nike da geçen yılın Aralık ayında Adidas'ı kendi patentlerini ihlal etmekle suçlamıştı. Adidas'ın Flyknit spor ayakkabı tasarımı, söz konusu suçlamalara konu olmuştu.