Adidas, ilk NFT iş birliği ile 23 milyon dolarlık Ethereum kazandı

Popüler spor giyim markası Adidas'ın Bored Ape Yacht Club, Gmoney ve Punks ile NFT pazarına yönelik yaptığı ilk iş birliği, şirketin 23 milyon dolar değerinde Ethereum kazanmasına yol açtı. Şirket, yılın son çeyreğinde toplamda 538,4 milyon dolar gelir elde etmişti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli popüler spor giyim markası Adidas; kısa bir süre önce Bored Ape Yacht Club, Gmoney ve Punks ile NFT pazarına yönelik bir iş birliği yaptı. Şirket, yapılan iş birliğinden 23 milyon dolar değerinde Ethereum kazandı. Söz konusu rakamın 15,5 milyon dolarının erken erişim döneminde elde edildiği, 7,5 milyon dolarının ise genel satışlardan geldiği kaydedildi. İş birliği kapsamında, yaklaşık 30 bin NFT üretildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Adidas'ın son çeyrekteki toplam hasılatı, 538,4 milyon dolar seviyesindeydi. Bu nedenle, sınırlı sürede elde edilen 23 milyon dolarlık gelirin oldukça önemli bir başarı olduğuna işaret edildi.

RAKİP ŞİRKET NIKE DA 'METAVERSE' EVRENİNE YÖNELİK YATIRIMLAR YAPTI

Öte yandan; elde edilen başarı sonrası, şirketin piyasaya daha fazla sayıda NFT süreceği ve 'metaverse' pazarına yönelik daha fazla yatırım yapacağı tahmin edildi. Markanın en büyük rakiplerinden biri olan Nike da 'metaverse'e yaptığı yatırımlar kapsamında, kısa bir süre önce sanal ayakkabılar ve NFT koleksiyonları üreten RTFKT isimli bir girişim şirketini satın almıştı.