ABD'li üniversite, ‘metaverse' evrenine dahil olduğunu açıkladı

Miami Üniversitesi, öğrencilerine üç boyutlu bir öğrenme deneyimi sunarak ‘metaverse' evrenine giriş yapacağını duyurdu. Okulun ‘metaverse' evrenindeki kampüsünün; din, mimari ve bilgisayar bilimleri olmak üzere toplamda 3 alanda eğitim vereceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Miami Üniversitesi, öğrencilerine sanal gerçeklik evreninde yeni bir öğrenme deneyimi sunarak 'metaverse' alanına giriş yapacağını açıkladı. Okul, üç boyutlu bir sanal gerçeklik ortamında "Sanal Gerçeklik Çağında Kutsal Alan Kavramı" ve "Yapay Zeka ve Din" gibi dersler vermeye başladı. Derslerin, yeni teknolojilerin avantajlarından faydalanacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin The Miami Hurricane'den aktardığı habere göre; okulun 'metaverse' kampüsü din, mimari ve bilgisayar bilimleri olmak üzere toplamda 3 alanda eğitim veriyor. Profesör Kim Grinfeder, mimarlık öğrencilerinin sınıfları tasarlamaya yardımcı olduğuna işaret ediyor. İnteraktif medya alanında eğitim gören öğrencilerin kullanıcı deneyimine ilişkin konularda okula destek olduğunu belirten Grinfeder, din fakültesi öğrencilerinin ise içerikleri belirleyen uzmanlar olduğunu da sözlerine ekliyor.

HER ÖĞRENCİYE, BİRER SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ VERİLECEK

Uzmanlar, teknoloji gelişmeye devam ettikçe ve yeni sanal gerçeklik ekipmanları çok daha erişilebilir bir hale geldikçe eğitimin geleceğinin, sanal gerçeklik alanında olacağına inanıyor.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; okulun 'metaverse' evrenindeki kampüsünde eğitim görecek olan her öğrenciye, birer 'Oculus 2' sanal gerçeklik gözlüğü verilecek. Tüm dersler, uzaktan eğitim sistemiyle hayata geçirilecek.