ABD'li restoran zinciri, ilk dijital mutfağını 2021 sonuna kadar Ohio'da açacak

ABD merkezli restoran zinciri Chipotle, ilk dijital mutfağını 2021 yılı sonuna kadar Ohio'da hizmete açacağını duyurdu. Açılan yeni dijital restoranın, yalnızca çevrim içi ve ‘Gel-Al' siparişlere hizmet vereceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli restoran zinciri Chipotle, ilk dijital mutfak konseptini 2021 yılı sonuna kadar Ohio eyaletinde yer alan Cuyahoga Falls'ta hizmete açacağını duyurdu. 'Chipotlane' adı verilecek olan şubenin, geleneksel bir Chipotle restoranından çok daha küçük olacağı belirtildi. Şirket, restoranda minik bir bekleme alanı olsa da herhangi bir yemek yeme salonu olmayacağına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Chipotle'ın yeni dijital mutfağı yalnızca restoranın internet sitesi, mobil uygulaması ve DoorDash gibi sipariş uygulamaları üzerinden yapılan dijital siparişlere hizmet verecek. Bununla birlikte; müşteriler, araçlarıyla restorana yanaşarak veya 'Gel-Al' sipariş yoluyla restorandaki pencereden yiyecek siparişlerini alabilecek.

CHIPOTLE'IN ÇEVRİM İÇİ SATIŞLARI, TÜM SATIŞLARININ YARISINDAN FAZLASINI OLUŞTURUYOR

Diğer yandan; söz konusu proje, temel olarak 2019 yılında başlatılmıştı. Şirket, 2 yıl önce restoranlarını çevrim içi ve mobil siparişlere daha iyi hizmet verecek şekilde yeniden tasarlayacağını duyurmuştu. 2019 yılında, şirketin dijital alandaki geliri 1 milyar dolara ulaşmıştı.

Küresel salgın da süreci oldukça yüksek oranda hızlandırdı. Geçen yıl, restoran zincirinin çevrim içi satışları tüm satışlarının yarısından fazlasına karşılık gelmeye başladı. Şirketin dijital mutfak sayısını artırmasıyla birlikte, bu eğilimin de yükselişe geçeceği tahmin edildi.