ABD basınından KAAN'a övgü

Türkiye'nin ilk muharip uçağı KAAN, 21 Şubat 2024 tarihinde gökyüzüyle buluştu. ABD bilim ve teknoloji dergisi Popular Mechanics, KAAN için övgü dolu sözler yazdı.

ABD bilim ve teknoloji dergisi Popular Mechanics milli muharip uçak KAAN için övgü dolu sözler yazdı. Sebastien Roblin imzalı analizde "Türklerin ilk savaş uçağı, tarihi uçuşunu gerçekleştirdi. Ankara'nın yeni 'Titanı' göklere çıktı. Modern ve 5'inci nesil bir uçak inşa etmek zordur. KAAN, genel olarak ABD'nin F-22A Raptor hayalet savaş uçağına benziyor. Alüminyum burun ve titanyum merkez gövdeye sahip olan uçağın yüzeyleri, Türk şirketlerinin başlangıçta F-35 jetleri için ürettiği karbonlarla kaplı" denildi. Roblin, ayrıca KAAN'ın Türkiye'nin ileri savaş teknolojilerine olan cesur girişini temsil ettiğini ve potansiyel olarak yerli üretim bir savaş uçağıyla askeri yeteneklerinin farklı bir seviyeye geçeceğini ifade etti. KAAN'ın en önemli özelliğinin 'bağımsızlık' olduğunu hatırlatan Roblin, Türkiye'nin başta ABD ve Almanya ile artık ilişkileri ne olursa olsun kendi uçağını yapabilecek seviyede olduğu için bu iki ülkeden ayrı hareket edebileceğini söyledi.

AKINCI'DAN TAM İSABET

Türkiye'nin savunma sanayindeki gururu Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Roketsan'ın milli olarak geliştirdiği İHA-230 füzesiyle test atışı yaptı. Bayraktar AKINCI'nın Sinop Atış Alanı'ndan ateşlediği KKS/ANS güdümlü İHA-230 füzesi, Karadeniz üzerinde uzak mesafedeki noktayı tam isabetle vurdu.

İHA VE SİHA'LARA KESKİN GÖZ

ASELSAN tarafından insansız hava araçları (İHA), silahlı insansız hava araçları (SİHA), helikopter ve uçak dahil hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410'un ilk seri üretimleri gerçekleşti. Öte yandan 40 Türk savunma sanayii şirketi, 4-6 Mart'ta Katar'da düzenlenecek Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı'nda ürün ve kabiliyetlerini sergileyecek.