AB, şarj aletlerini standart hale getirecek mevzuat teklifini görüşmeye hazırlanıyor

Avrupa Birliği (AB), şarj aletlerini standart hale getirecek mevzuat teklifini Eylül ayında görüşmeye hazırlanıyor. Apple'ı zora sokması beklenen teklifin, tüm akıllı telefonların ortak bir mobil şarj cihazıyla gelmesine ilişkin uygulamayı da kapsadığı ifade ediliyor.

Aksam.com.tr

Avrupa Birliği (AB), şarj aletlerini standart hale getirecek mevzuat teklifini Eylül ayında görüşerek emsal bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Oluşturulan yasa teklifi, tüm akıllı telefonlar ve elektronik cihazların ortak bir mobil şarj cihazıyla gelmesine ilişkin uygulamayı da kapsıyor. Eylül ayında yapılacak görüşme sonrası, söz konusu talebin ortak bir AB yasası haline gelip gelmeyeceğinin kesinleşeceği ifade ediliyor.

Diğer yandan; söz konusu mevzuat teklifinin, ABD merkezli teknoloji devi Apple'ı zora sokması bekleniyor. Şirkete yakın kaynaklar, Apple'ın şimdiden olası teklife itiraz etmeye başladığına işaret ediyor.

Aksam.com.tr'nin MacRumors'dan aktardığı habere göre; Apple, tek bir şarj cihazı kullanmanın yenilikçiliğe aykırı olduğunu savunuyor. Teknoloji devi ayrıca, bu tip bir kararın devasa bir elektronik kablo atığına yol açacağının da altını çiziyor.

TEKLİF, TÜM AKILLI TELEFONLARIN USB-C STANDARDINA GEÇİŞ YAPMASINI ÖNERİYOR

AB tarafından hazırlanan mevzuat teklifi, tüm akıllı telefonların USB-C standardına geçiş yapmasını öneriyor. Teklifin yasalaşması durumunda, tüm iPhone serisinin de USB-C girişine geçiş yapması bekleniyor. Şirketin bu tip bir geçişi yalnızca Avrupa bölgesinde kullanıma sunması da değerlendirilecek seçenekler arasında yer alıyor.