5G telefon satışları, ilk kez 4G cihazları geride bıraktı: Çin lider konumda

Counterpoint Research tarafından hazırlanan yeni bir rapor; 5G destekli akıllı telefon satışlarının, ilk kez 4G cihazları geride bıraktığına işaret etti. 2022'nin Ocak ayında 5G destekli telefonlar, satılan tüm cihazların yaklaşık yüzde 51'ini oluşturdu. Çin'in, yüzde 84'ük bir oran ile pazara en çok 5G cihaz giren ülke olma niteliği taşıdığı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Pazar araştırma şirketi Counterpoint Research'ün verileri; 5G destekli akıllı telefon satışlarının, ilk kez 4G cihazları geride bıraktığını gösterdi. 2022'nin Ocak ayında 5G destekli telefonlar, satılan tüm cihazların yaklaşık yüzde 51'ini oluşturdu. Çin, Kuzey Amerika ve Batı Avrupa'nın, 5G telefon pazarının büyümesine katkı sağlayan ilk 3 bölge olduğu kaydedildi.

Aktarılan detaylara göre; Çin, yüzde 84'ük bir oran ile pazara en çok 5G cihaz giren ülke oldu. Çinli telekom operatörlerinin 5G'ye yönelik baskısı ve Çin merkezli markaların rekabetçi fiyatlarla yeni 5G destekli telefonlar piyasaya sürmesinin, bu artışa önemli bir katkı sağladığı görüldü. Batı Avrupa, yüzde 76'lık bir oran ile listenin ikinci sırasına yerleşirken Kuzey Amerika, yüzde 74'lük bir oran ile üçüncü sıraya oturdu.

Bu 2 bölgede Apple'ın, pazara hakimiyet gösterdiği belirtildi. ABD merkezli teknoloji devi; Batı Avrupa'da yüzde 30, Kuzey Amerika'da ise yüzde 50'lik bir pazar payı elde etti. Şirket, ilk kez iPhone 12 serisi ile 5G destekli bir akıllı telefon piyasaya sürmüştü.