40 bin kullanıcıya dijital sertifika

Dijital dönüşümle birlikte ortaya çıkan yeni beceri ve yetkinliklerini belgelendirmek isteyen 40 bin alıcıya 55 bini aşkın dijital rozet ve sertifika düzenlendi.

Akşam Gazetesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde Milli Teknoloji Hamlesi ile sanayinin teknolojik dönüşümü ve nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi hedefiyle çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda akademi, iş dünyası ve kamu kurumları için kişilerin yetkinliklerini tanımak, tanımlamak, sorgulamak, kontrol etmek ve kariyer planlarını oluşturmak amacıyla "Dijital Sertifika ve Rozet Projesi" yürütülüyor. Proje, Türkiye'de diplomalara sığmayan yetkinliklerin tanımlanabilmesi ve kanıtlanabilmesi için dijital sertifika ve rozetlerin üretilip yayınlanabileceği altyapı ve platformun geliştirilmesini sağlamaya yönelik bir çalışma olarak önem taşıyor.

İSTEYENE DİJİTAL ROZET

Proje kapsamında 40 bin alıcıya 55 bin 583 dijital sertifika ve rozet verildi, bunlar X'ten Facebook'a, Instagram'dan LinkedIn'e kadar sosyal medya platformlarında fark oluşturdu. Dijital Sertifika ve Rozet Platformunun kullanıcı kitlesini 18 kurum ve kuruluş oluştururken bu sayının gelecek yıl 40'a ve 2028'de 100'e yükseltilmesi planlanıyor. "Dijital rozet", bireylerin elde ettiği başarıları sergileyen veya bireyin belirli bir bilgi, beceri ve yeteneği kazandığını gösteren doğrulanabilir dijital sembollerken "dijital sertifika" bireylerin yetkinliğini gösteren dijital ortamda düzenlenmiş güvenli ve doğrulanmış sertifikalar olarak kabul ediliyor.