30 Kasım ay tutulması başladı: İşte ilk görüntüler

Astroloji meraklılarını yakından ilgilendiren 30 Kasım ay tutulması Türkiye saati ile 11.31'de başladı. Dünyanın birçok noktasından çıplak gözle görülen ay tutulması, Türkiye'den görülmedi. Bu sene beşinci ve son tutulma olan ay tutulması astroloji meraklıları tarafından heyecanla izlendi.

Dünyanın birçok noktasından çıplak gözle görülen 30 Kasım ay tutulması, Türkiye saati 11.31'de başladı. Tutulma Avrupa'nın kuzey batısı, Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya, Asya, Atlantik Okyanusu'nun kuzeyi ve Pasifik Okyanusu'ndan görülürken Türkiye'den görülmedi.

Gökyüzü şölenine davet eden tutulma, ilk iki tutulmanın ardından son tutulma olarak kayıtlara geçti. Çıplak gözle görülen tutulma izleyenleri heyecanlı dakikalar yaşattı.

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür.