17 yaş altına yasak geliyor! Apple'dan ChatGpt engeli

Apple, mail uygulaması BlueMail'in ChatGPT destekli yapay zekâ özellikleri getirecek yeni güncellemesine izin vermedi. Şirket, güncelleme için 17 yaş ve üstü yaş sınırı belirlemesini istiyor.

Yapay zekâ teknolojileri, son bir yılda ciddi oranda önemli gelişme kaydederek filmlerde gördüğümüz şeylerin artık gerçek olmaya başladığını ortaya koydu. OpenAI'ın birkaç ay önce kullanıma sunduğu sohbet botu ChatGPT de belki de bu gelişimin en büyük göstergesi. Ancak bu durum her ne kadar heyecan verici olsa da yapay zekâ ürünleri konusunda bazı endişeler var. Bunlardan biri de çocuklar üzerindeki etkileri.

GÜNCELLEMEYİ REDDETTİ

Bu konuda da Apple'den hamle geldi. Apple, popüler e-posta uygulaması BlueMail'in yeni bir güncellemesini reddetti. Güncelleme, ChatGPT destekli yapay zekâ özellikleri içeriyordu. Teknoloji devi, geliştiricinin uygulamaya 17 yaş ve üstü yaş sınırı getirmediği sürece güncellemeyi kabul etmeyeceğini belirtti. BlueMail'in mevcut yaş sınırlaması 4 yaş ve üstü.

AMAÇ ÇOCUKLARI KORUMAK

BlueMail'in yeni güncellemesi, önceki e-postalardan ve takvim etkinliklerinden yararlanarak e-posta yazılmasını sağlamayı amaçlıyor ve OpenAI'ın ChatGPT sohbet botu API'ını kullanıyor. Apple'ın App Store inceleme ekibinin, yapay zekâ destekli dil araçlarının çocuklar için uygunsuz içerik üretebileceğini, bu yüzden de uygulamanın geliştiricisi Blix'le iletişime geçtiği belirtildi.