100 'Deneyap Teknoloji Atölyesi' 81 ile yayılacak

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında Ankara’da öğrencilere sınavda eşlik eden Bakan Mustafa Varank, eğitimlerin 3 yıl süreceğini söyledi. 

Geleceğin teknoloji yıldızı olmak isteyen öğrenciler, uygulamalı sınava girdi. Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında 12 ilde gerçekleştirilen sınavda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu öğrencilerin sınav heyecanına ortak oldu. Ankara’daki sınavda öğrencileri yalnız bırakmayan Bakan Varank, 3 yıl sürecek eğitime temmuz ayında başlamak istediklerini söyledi. 

81 İLDE PROJE UYGULANACAK

Varank, 81 ilde 100 teknoloji atölyesi kurmak istediklerini belirterek, “Ortaokul ve lise başlangıç seviyesinde evlatlarımıza çok çeşitli, teknoloji, tasarım, robotik, kodlama gibi alanlarda eğitimler vermek için yola çıktık" diye konuştu. 

ZORLANANLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Sınavda öğrenciler kendilerine sunulan tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri bir proje tasarımı yaptı, tamamlanan projelerini de jüri üyelerine belirlenen süre dâhilinde anlattı. Bakan Varank, tasarım yaparken zorluk çeken ve bu nedenle gözyaşlarına hakim olamayan bir öğrencinin masasına giderek onu teselli etti ve destek verdi.