1 milyar dolarlık pazar gençlerle büyüyor

Dünyada 400 milyar dolar, Türkiye'de ise 1 milyar dolar büyüklüğe sahip animasyon pazarı, yeni gençlerin sektöre katılımıyla gelişiyor.

Avrupa Birliği finansmanı ile Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonuyla yürütülen "Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi" bu kez animasyon sektörü için yeni fırsatların kapılarını araladı.

200 TAKIM BAŞVURDU

ENHANCER projesi kapsamında hayata geçirilen 'ENHANCER Animasyon Hackathonu'; animasyon alanına ilgi duyan gençleri Bilişim Vadisi'nde bir araya getirdi. Etkinlik için başvuru yapan 200 takımdan elemeler sonucu finale kalan 26 takım, düzenlenen etkinlikte sektörün önde gelen isimlerini dinleme fırsatı buldu. Etkinlikte konuşan ICMPD Türkiye Temsilciliği Portföy Yöneticisi Pınar Yapanoğlu şunları kaydetti: "Animasyon sektörü dünyada 400 milyar dolarlık potansiyele sahip. Türkiye'de ise 1 milyar dolarlık hacme sahip sektör, yeni genç tasarımcıların eklenmesiyle her yıl büyüyor."

İTHALAT AZALIYOR

Proje kapsamında 40 saat mentorluk desteği alan takımlar, 3 farklı kategoride jüri karşısına çıkarak, toplam 15 bin euro değerinde hediye çeki kazandı. Tüm bu çalışmalarla yurt dışından ithal edilen animasyon hizmetleri artık Türkiye'de çok rahat üretilmeye başlandı.