Yüzyılın transferi Neymar! Resmen açıkladılar: Yer yerinden oynadı...

Neymar, sezon başında PSG'den Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Hilal'e transfer olarak büyük ses getirmişti. Arap takımında mutsuz olan Brezilyalı yıldız Neymar için flaş bir transfer açıklaması geldi. İşte detaylar...

www.aksam.com.tr

Fransız devi Paris Saint-Germain'de geçirdiği 5 sezonun ardından sürpriz bir şekilde Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal'e transfer olan Neymar için işler istediği gibi gitmiyor. Arabistan'da istediğini bulamayan yıldız oyuncu, takımdan ayrılmaya hazırlanıyor. Birçok dev talibi olan oyuncu için ülkesi Brezilya'da resmi bir açıklama geldi.

NEYMAR GERİ DÖNÜYOR

2017-2018 sezonunun başında astronomik bir bedelle Barcelona'dan Paris Saint-Germain'e transfer olan Neymar, başarılı 5 sezonun ardından 90 milyon euro karşılığında Al-Hilal'e transfer olan Brezilyalı oyuncunun Arabistan kariyeri oldukça kısa sürdü. Neymar'ın altyapısında yetiştiği Santos'ta kulüp başkanı Marcelo Teixeira, Neymar ile görüştüklerini ve geri döneceğini açıkladı.

TOPLAM 400 MİLYON EURO BONSERVİS BEDELİ ÖDENDİ

Brezilya futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük yıldızlardan biri olarak gösterilen Neymar için kariyeri boyunca gerçekleştirdiği 3 transfer için ödenen toplam bonservis bedeli dudak uçuklattı. Santos'tan Barcelona'ya 88 milyon euroya transfer olan Neymar daha sonra Katalan ekibinden de Paris Saint-Germain'e rekor bir bedelle 222 milyon euroya son olarak yaz transfer döneminde de Al-Hilal'e 90 milyon euro karşılığında transfer olarak toplamda 400 kendisi için ödenen bonservis bedeli 400 milyon euroya ulaştı.

AL-HILAL RAKAMLARI

Neymar, Al-Hilal formasıyla tüm kulvarlarda sadece 5 maçta 386 dakika süre bulabildi. 32 yaşındaki oyuncu, bu karşılaşmalarda 1 gol ve 3 asist üreterek skora etki etmeyi başardı.

www.aksam.com.tr