Yok artık Mostafa Mohamed! Tüm dünya onu konuşuyor: Tarihe geçti...

Galatasaray'dan Nantes'e transfer olan Mostafa Mohamed gündem oldu. Ülkesi Mısır ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadelen eden golcü oyuncu, turnuva tarihine geçti. İşte Mostafa Mohamed haberinin detayları...

www.aksam.com.tr

Ligue 1'de Nantes forması giyen Mostafa Mohamed, performansıyla sınıfı geçti. Geçtiğimiz sezon Fransız ekibinin Galatasaray'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı ve sezon başında da bonservisini aldığı Mısırlı yıldız Ligue 1'den sonra Afrika Uluslar Kupası'na da damga vurmayı başardı. Mısır'ın Mozambik ile 2-2 berabere kaldığı perdeyi açan 27 yaşındaki oyuncu, adını turnuva tarihine yazdırmayı başardı.

MOSTAFA MOHAMED TARİHE GEÇTİ

Ülkemizde Galatasasaray formasıyla fırtına gibi esen ardından Fransa Ligue 1 ekibi Nantes'e transfer olan Mostafa Mohamed, Fransa'da da performansıyla adından sıkça söz ettiriyor. Son olarak ülkesi Mısır ile Afrika Uluslar Kupası'na katılan golcü oyuncu çıktığı ilk maçtan itibaren farkını ortaya koydu. Mısır'ın Gambiya ile 2-2 berabere kaldığı maçta 2'nci dakikada fileleri havalandıran golcü oyuncu, turnuva tarihinin en erken golünü atarak rekor kırarak tarihe geçti.

TURNUVAYA KÖTÜ BAŞLADILAR

Mısır, Afrika Uluslar Kupası'nın grup aşamasının ilk maçında favori olarak çıktığı maçta Mozambik ile Mohamed Salah'ın 90+7'de penaltıdan kaydettiği golle 2-2 berabere kalarak vatandaşlarına büyük şok yaşattı. Bir sonraki maçta Mısır 18 Ocak'ta Gana ile karşı karşıya gelecek.

MOSTAFA MOHAMED'İN MİLLİ TAKIM RAKAMLARI

Mostafa Mohamed, Mısır Milli Takımı'nın formasını dostluk maçları da dahil olmak üzere tüm kulvarlarda 34 kez giydi. Golcü oyuncu, bu karşılaşmalarda 9 gol ve 5 asist üretmeyi başardı.

www.aksam.com.tr