Ve yüzyılın transferi gerçek oluyor! Kevin De Bruyne imzayı atıyor...

Manchester City tarihine adını yazdıran isimlerden olan Kevin De Bruyne, İngiliz ekibine veda etmeye hazırlanıyor. Belçikalı yıldızın yeni adresi, astronomik bir bedelle Suudi Arabistan oldu. İşte Kevin De Bruyne haberinin detayları...

Manchester City'de onuncu yılını geçiren Kevin De Bruyne, kulüp tarihine adını yazdıran isimlerden olmayı başardı. 2025 yılında sözleşmesi sona erecek olan Belçikalı yıldız, sezon sonunda takımdan ayrılmanın hazırlıklarını yapıyor. Cristiano Ronaldo'nun formasını giydiği Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Nassr, tecrübeli orta saha için reddedilemeyecek bir teklifte bulundu.

KEVIN DE BRUYNE AL-NASSR YOLCUSU

Kadrosunda Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Marcelo Brozovic ve Anderson Talisca gibi yıldızları barındıran Al-Nassr, bu yaz transfer dönemine Kevin De Bruyne transferiyle damga vurmaya hazırlanıyor. Suudi ekibi, yıldız orta saha için haftalık 1 milyon euro maaş bedelini gözden çıkarmış durumda. Manchester City ile Şampiyonlar Ligi zaferi dahil birçok başarısı bulunan Belçikalı futbolcu, son senelerini Suudi Arabistan'da geçirmeye sıcak bakıyor.

EN ÇOK KAZANAN İSİMLERDEN OLACAK

Suudi Arabistan Pro Ligi, ödedikleri maaşlarla yıldız futbolcuların cazibe merkezi haline geldi. Kevin De Bruyne Al-Nassr'a imza atması halinde yıllık yaklaşık 200 milyon euro kazanan Neymar, Karim Benzema ve Cristiano Ronaldo'nun ardından en çok kazanan 4. futbolcu olacak.

MANCHESTER CITY RAKAMLARI

2015 yılından beri formasını giydiği Manchester City'de 360 maça çıkan Kevin De Bruyne, rakip filelere 97 gol bırakırken 155 kez de takım arkadaşlarını golle buluşturmayı başardı.

www.aksam.com.tr