Ve yılın transferi Karim Benzema! Resmen duyurdular

Al-Ittihad'da sıkıntılı günler geçiren Karim Benzema, Avrupa'ya dönmeye hazırlanıyor. Yıldız golcünün yeni durağını Ada basını resmen duyurdu. İşte Karim Benzema haberinin detayları...

Real Madrid ile başarılarla geçirdiği 14 yılın ardından sözleşmesini yenilemeyen Karim Benzema, yaz aylarında Al-Ittihad'dan gelen astronomik teklifi kabul ederek, Suudi Arabistan'ın yolunu tutmuştu. Arabistan'da geçirdiği yarım sezonda takımının en verimli ismi olan Fransız yıldız, Avrupa'ya Premier Lig ile dönmeye hazırlanıyor.

KARIM BENZEMA CHELSEA YOLUNDA

Premier Lig'de istediği istikrarı yakalayamayan Chelsea, hücum bölgesinde yaşadığı sıkıntıyı gidermek için kolları sıvadı. Sezon başında büyük beklentilerle kadroya dahil edilen isimlerin beklenen etkiyi verememesi, Londra ekibini harekete geçirdi. Gol yollarındaki problemini nokta atışı bir transfer ile çözmek isteyen Pochettino'nun ekibi, son dönemde Suudi Arabistan'da mutsuz olan ve antrenmanlara çıkmayan Karim Benzema'yı gündemine aldı. Yıldız golcünün, Avrupa'ya dönme isteğinin olduğu ve Chelsea'nin teklifine sıcak baktığı iddia edildi.

MAAŞIYLA REKOR KIRMIŞTI

Real Madrid'den ayrıldığı dönemde birçok Avrupa kulübünün de peşinde olduğu Karim Benzema, tercihini Al-Ittıhad'dan yana kullanmıştı. Suudi ekibi, Fransız yıldız için yıllık 200 milyon euroyu gözden çıkarırken, bu rakam bir futbolcu için ödenen en yüksek maaş olarak tarihe geçti.

SEZON RAKAMLARI

Bu sezon Al-Ittihad formasıyla 20 maça çıkan Karim Benzema, skora 12 gol ve 5 asist ile katkıda bulunmayı başardı.

www.aksam.com.tr