Ve transferi resmen açıkladılar! İşte Romelu Lukaku'nun bonservis bedeli...

Romelu Lukaku transferi duyuruldu. Premier Lig ekibi Chelsea, yıldız futbolcunun bonservis bedelini de belirledi. İşte Romelu Lukaku transferinde son durum...

Süper Lig'de 2023/24 sezonunun sonuna gelinirken gözler transfere çevrilmiş durumda. Yaz transfer döneminde özellikle İstanbul devleri Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yapacağı takviyeler merakla bekleniyor. Gündemin bir süredir en önemli isimlerinin başında ise Romelu Lukaku geliyor. Fenerbahçe'nin gündeminde olan Belçikalı forvet cephesinde önemli bir gelişme yaşandı.

ROMELU LUKAKU İÇİN TRANSFER KARARI!

Fenerbahçe'de gözler 30-31 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanan başkanlık seçimine çevrildi. Sarı lacivertlilerde bir diğer gündem ise teknik direktör konusu ve transfer. Gelen bilgilere göre mevcut Ali Koç yönetimi ve başkan adayı Aziz Yıldırım'ın ekibinin gündemindeki futbolcu Romelu Lukaku. Bir süredir transferde adı anılan yıldız isim için önemli bir gelişme yaşandı. İngiliz basını, Chelsea'nin Romelu Lukaku için nihai kararını açıkladı. Yapılan haberlerde, Londra ekibinin yıldız ismi kesin olarak takımda düşünmediği, bu sebeple yaz aylarında oyuncuyla yollarını ayıracağını ifade etti.

BONSERVİS BEDELİ BELLİ OLDU!

Öte yandan haberin detayında, Chelsea'nin Romelu Lukaku transferi için istediği bonservis bedeli de açıklandı. İngiliz ekibi, 31 yaşındaki santrforun transferinden yaklaşık 35-40 milyon euro dolaylarında bir bonservis geliri bekliyor. Ancak henüz bu rakamlara yaklaşan bir kulüp dahi olmadığı da belirtiliyor. Fenerbahçe Lukaku transferi için pozisyonunu korurken, gelecek günlerde Chelsea cephesinin bu rakamı geri çekebileceği de konuşuluyor.

ROMA SATIN ALMAYACAK

Romelu Lukaku'nun Roma'daki geleceği de belli oldu. Bu sezon kiralık olarak İtalya'da top koşturan Lukaku için Roma cephesi, oyuncunun maliyetini yüksek buldu ve bonservisini almama kararı aldı.

Bu sezon kulübünde 46 maçta boy gösteren Lukaku, 20 gol ve 4 asistlik katkı sağladı.

www.aksam.com.tr