Ve takımın yeni golcüsü Mbaye Diagne oldu! Transferi resmen duyurdular...

Mbaye Diagne için transferde flaş bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz sezon formasını giydiği Fatih Karagümrük'te attığı gollerle Süper Lig'e damga vuran Mbaye Diagne'nin yeni adresi belli oldu. İşte detaylar...

Süper Lig'in başarılı santroforu Mbaye Diagne Karagümrükspor ile sözleşmesinin bitmesinin ardından kendisine takım arayışlarına başlamıştı. Mbaye Diagne'nin bir sonraki durağı Yunanistan oluyor.

Yunanistan basınında yer alan habere göre; PAOK, Mbaye Diagne'yi kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Yunan ekibi, transferi önümüzdeki günlerde resmiyete dökmesi bekleniyor.

Ülkemize 2017-2018 sezonunda Kasımpaşa'ya transfer olarak gelen Mbaye Diagne Kasımpaşa'da başarılı performansı ile dikkat çekmişti.

2018-2019 SEZONUNUN DEVRE ARASINDA GALATASARAY'A TRANSFER OLMUŞTU

Kasımpaşa'da son derece etkileyici bir performans ortaya koyan Diagne Galatasaray'ın forvet sıkıntısı yaşadığı 2018-2019 sezonunun devre arası transfer döneminde 10 milyon euroya ek olarak bonuslar ile birlikte Galatasaray'a transfer olmuştu.

MBAYE DIAGNE, GALATASARAY KARİYERİ

Diagne Galatasaray'da ilk sezonunda gol kralı olmayı başarmıştı. 2018-2019 sezonunda Kasımpaşa ve Galatasaray forması ile tam 30 gol atarak gol kralı olmanın yanında bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekorunun da sahibi olmuştu.

2019-2020 sezonun başında Galatasaray onu Club Brugge'a kiralamıştı. Diagne, Brugge forması ile 9 maçta 4 gol atma başarısı göstermişti.

2020-2021 sezonunda Galatasaray ile 19 maçta 11 gol atma başarısı göstermesine rağmen Galatasaray onu devre arasında Premier Lig ekibi West Bromwich'e kiraladı.

BU SEZONKİ RAKAMLARI

Fatih Karagümrük forması ile 35 maça çıkan Diagne 25 kez ağları sarsarken 6 asist yapma başarısı gösterdi.