Ve Süper Lig devinin yeni golcüsü Vedat Muriqi! 2 yıllık anlaşma resmen sağlandı

Vedat Muriqi, Mallorca ile sürdürdüğü La Liga serüvenine veda etmeye hazırlanıyor. Tecrübeli golcünün yeni adresini İspanyol basını duyurdu. Vedat Muriqi, 4 yılın ardından yeniden Türkiye'de forma giyecek. İşte detaylar…

Vedat Muriqi, 2 buçuk sezon formasını giydiği Mallorca'da sağlıklı olduğu süre boyunca takımın en önemli gol silahlarından olmayı başarmıştı. Adı transfer dönemlerinde zaman zaman Süper Lig ekipleriyle anılan Kosovalı yıldız için sıcak bir gelişme yaşandı. Muriqi, Türkiye'ye Beşiktaş formasıyla dönme kararı aldı.

VEDAT MURIQI ARTIK SİYAH BEYAZ DİYECEK

Sezona Süper Kupa'da Galatasaray karşısında alınan 5-0'lık görkemli bir galibiyetle merhaba diyen Beşiktaş, kadro yapılanması için çalışmalarını sürdürüyor. İspanyol basını; Santrfor rotasyonunu güçlü tutmak isteyen siyah beyazlıların ibreyi Vedat Muriqi'ye çevirdiğini aktardı. Beşiktaş'ın iki yıllık sözleşme önerdiği Kosovalı forvetin de Türkiye'ye dönmeye sıcak baktığı haberin detayları arasında yer aldı.

Beşiktaş'ın 30 yaşındaki golcüyü renklerine bağlamak için satın alma seçeneği olmazsa kiralamaya yönelebileceği de aktarıldı.

MULEKA VE ABOUBAKAR YOLCU

Beşiktaş'ta Jackson Muleka ve Vincent Aboubakar'ın takımdan ayrılması için gün sayılıyor Yönetim, yaptığı planlamada santrfor rotasyonunu Ciro Immobile, Vedat Muriqi ve yeni genç yetenekleri Mustafa Erhan Hekimoğlu'na emanet etmek istiyor.

87 MAÇTA 37 GOL KATKISI

Vedat Muriqi'nin Mallorca formasıyla 87 maçı bulunuyor. Kosovalı santrfor, bu karşılaşmalarda takımı adına skora 28 gol ve 9 asist ile katkı sağladı. Muriqi'nin güncel piyasa değeri ise 12 milyon euro olarak belirlendi.

www.aksam.com.tr