Ve sonunda! Tarih bile belli oldu: Cenk Tosun transferi bitti...

Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen Cenk Tosun için sürpriz bir transfer görüşmesi yaşandı. Siyah-beyazlı ekiple sözleşmesi sezon sonu sona erecek olan milli santrafor oyuncusu geleceği hakkında kararını verdi. İşte Cenk Tosun haberinin detayları...

www.aksam.com.tr

Beşiktaş'ta 3'üncü dönemini geçiren Cenk Tosun'un sözleşmesi siyah-beyazlı ekiple sezon sonunda sona erecek. Birçok kulüple adı anılan ve siyah-beyazlı kulüpte eski yönetimle anlaşmaya varamayan 32 yaşındaki santrafor oyuncusu sonunda kararını verdi. Kara Kartal'da yaşanan yönetim değişikliğinin ardından Cenk Tosun'un kulüpte kalmaya karar verdiği kaydedildi.

CENK TOSUN, BEŞİKTAŞ'TA KALIYOR

Beşiktaş tarihinin en büyük santraforları arasında gösterilen milli oyuncu Cenk Tosun geleceği hakkında kararını verdi. İki sezondur siyah-beyazlı formayı giyen gurbetçi oyuncu, Ahmet Nur Çebi yönetimi ile yapılan sözleşme görüşmelerinde yeni sözleşme teklifine sıcak bakmamıştı. Hafta sonu yapılan seçimin ardından Cenk Tosun'un Beşiktaş'ta kalmaya karar verdiği ve başkan Hasan Arat'ın kontrat teklifini kabul edeceği ve iki taraf arasında devre arası transfer döneminde imzaların atılacağı kaydedildi.

REKOR BONSERVİS ÜCRETİ KAZANDIRMIŞTI

2017-18 sezonunun ara transfer döneminde Beşiktaş'tan İngiltere Premier Lig ekibine transfer olan Cenk, siyah beyazlılara rekor bonservis ücreti kazandırmıştı. Everton, Cenk Tosun için Beşiktaş'a 22.5 milyon euro ödemiş ve bu tutar Süper Lig'in en pahalı oyuncu satışı olarak tarihe geçmişti.

BEŞİKTAŞ RAKAMLARI

Beşiktaş'ta üç farklı dönemde toplamda 7'nci sezonunu geçiren Cenk Tosun, siyah beyazlı formayla tüm kulvarlarda 198 maça çıktı. Milli santrafor, bu karşılaşmalarda 89 gol ve 24 asist üretmeyi başardı.