Ve sonunda açıklandı! Yeni teknik direktör Zinedine Zidane: Lig asıl şimdi başlıyor...

Ve Zinedine Zidane için beklenen haber geldi. Real Madrid macerası sonrası uzun süredir boşta olan başarılı teknik direktör, resmi imzayı atıyor. İşte Zinedine Zidane'ın yeni takımı...

Bir Real Madrid efsanesi olarak futbol kariyerine son veren, sonrasında ise efsanesi olduğu kulüpte inanılmaz başarılara imza atan Zinedine Zidane, yaklaşık 3 yıldır boştaydı. Bu süreçte birçok kulüp ve milli takımdan teklif alan Fransız çalıştırıcı, bu tekliflerin tamamını geri çevirdi. Ancak Zinedine Zidane, sonunda kararını verdi.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR: ZINEDINE ZIDANE

Uzun süredir boşta olan 51 yaşındaki hoca, kendisi için en doğru adresi bekliyordu. Cezayir asıllı Fransız hoca, son kararını verdi. Zinedine Zidane'ın yeni adresi, Thomas Tuchel ile yollarını ayıracak olan Bayern Münih oluyor. Alman devi, Zidane'ı uzun süredir ikna etmeye çalışıyordu. İngiliz ve Alman basınının aktardığı bilgiye göre; Fransız hoca sonunda ikna oldu. Zinedine Zidane, Bayern Münh ile uzun süreli bir kontrata imza atacak.

LİG ASIL ŞİMDİ KARIŞACAK!

Almanya Bundesliga bu sezon, son yılların aksine bir hayli çekişmeli geçiyor. Xabi Alonso'nun takımı Bayer Leverkusen, oynadığı futbolla tüm futbolseverlerin dikkatini çekmeyi başardı. Leverkusen, güçlü rakibi Bayern Münih'in 8 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Thomas Tuchel'in Bayern'i ise son yıllardaki dominasyonunu bu sezon kaybetti. Alman ekibi hem Bundesliga'da sarsılan tahtını toparlamak, hem de UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını bir kez daha müzesine götürmek istiyor.

KUPALARIN ADAMI!

Zinedine Zidane'ın futbolculuğu kadar teknik direktörlük kariyeri de başarılarla dolu. Özellikle 2015-16 / 2016-17 / 2017-18'de üst üste 3 kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Zidane, 2 kez de yılın teknik direktörü olmuştu. Zidane'ın teknik direktörlük kariyerinde 2 FIFA Kulüpler şampiyonluğu, 2 İspanya La Liga şampiyonluğu, 2 UEFA Süper Kupa'sı ve 2 İspanya Süper Kupa bulunuyor.

www.aksam.com.tr