Ve resmen duyuruldu! Yusuf Yazıcı transferini kendisi açıkladı...

Fransa Ligu 1 takımlarından Lille'de forma giyen Yusuf Yazıcı, sergilediği futbolla teknik direktörü Paulo Fonseca'dan övgüler aldı. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan başarılı oyuncu, geleceği konusunda kararını verdi. İşte Yusuf Yazıcı haberinin detayları...

Lille'deki son bir buçuk senesini kiralık olarak sırasıyla CSKA Moskova ve Trabzonspor'da geçiren Yusuf Yazıcı Fransa'ya dönüşünün ardından, sezon başında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Milli futbolcuya güvenen teknik direktör Paulo Fonseca, kamp döneminde gösterdiği performansıyla Yusuf Yazıcı'nın ısrarla takımda kalmasını istedi. Portekizli çalıştırıcı bu talebinin karşılığını, futbolcusunun gösterdiği üstün oyunuyla aldı.

YUSUF YAZICI TAKIMIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Sezon başında Fransız basını tarafından sık sık ayrılık haberleriyle gündeme gelen başarılı hücum oyuncusu, takımında sergilediği futbolla herkesi kendine hayran bıraktı. İlk 11'in vazgeçilmezi olmayı başaran Yusuf Yazıcı, Lille'in ligde ve Avrupa'da skor yükünü çeken isim oldu.

TEKNİK DİREKTÖRÜNDEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Lille Teknik Direktörü Paulo Fonseca, Yusuf Yazıcı için övgü dolu ifadeler kullandı. Milli futbolcunun saha içinde her zaman doğru kararı verebildiğine değinen Portekizli çalıştırıcı, "O büyük oranda doğru seçimi yapabiliyor. Ayakları yere sağlam basıyor. Çabuk paslar vererek oyunu hızlandırıyor." İfadelerini kullandı. Başarılı teknik adam aynı zamanda bir golcü transferi istediğini ve buna rağmen Yusuf'tan vazgeçmeyeceğini de sözlerine ekledi.

LILLE SÖZLEŞME YENİLEYECEK

Kontratı sezon sonunda bitecek olan Yusuf Yazıcı için Lille yönetimi harekete geçti. Fransız kulübü, milli futbolcunun sözleşmesini uzatma konusunda kararlı. Yusuf Yazıcı da daha önceki demeçlerinde takımda mutlu olduğunu ve kalmaya sıcak baktığını belirtmişti.

SEZON PERFORMANSI

Bu sezon takımıyla 22 maça çıkan başarılı hücum oyuncusu, rakip filelere 7 gol atarken, 1 de asist yaparak skora katkıda bulundu. Bu gollerin dördünü Konferans Ligi'nde kaydeden Yusuf Yazıcı, kulüp tarihinin Avrupa'da en çok gol atan futbolcusu unvanını elinde bulunduruyor.

www.aksam.com.tr