Ve resmen duyuruldu! Sacha Boey geri dönüyor...

Devre arası Galatasaray'dan rekor bedelle ayrılıp Bayern Münih'e imza atan Sacha Boey, çıktığı 2 maçın ardından sakatlanmıştı. Sacha Boey için sürpriz haberi Almanlar duyurdu. İşte detaylar...

Yaşar Çifcibaşı

Galatasaray'da gösterdiği performansla birçok Avrupa devini peşine takan Sacha Boey, ara transfer döneminde kararını verdi. Alman devi Bayern Münih'e 30 milyon euro ve bonuslar karşılığında transfer olan Fransız sağ bek, Almanları hevesini kursağında bıraktı. Yıldız oyuncu, Bayern Münih forması ile sadece 2 maçta süre bulabildi, ardından beklenmeyen bir sakatlık yaşadı. Antremanda sol arka adelesinden sakatlık geçiren Boey'un birkaç hafta sahalardan uzak kalması bekleniyordu.

ALMANLAR DUYURDU: SACHA BOEY DÖNÜYOR

Alman basını, sakatlık yaşayan Sacha Boey ile Noussair Mazraoui'nin bireysel çalışmalarına başladığını aktardı. Yapılan haberde; Boey'un sakatlığının daha uzun sürmesi beklendiği için dönüşünün sürpriz olduğu belirtildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER...

REKOR BEDELLE GİTMİŞTİ

Sacha Boey, Bayern Münih'e transferiyle Türkiye tarihinin en çok bonservis geliri elde edilen futbolcusu oldu.

Galatasaray'ın KAP açıklaması:

"Profesyonel futbolcumuz Sacha Boey'nin kesin transferi konusunda FC Bayern München AG ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre transfer gelirimiz net 30.000.000 euro olup FC Bayern München AG, şirketimize net 5.000.000 euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir.

Ayrıca futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda FC Bayern München AG gerçekleşmeyen şarta bağlı bonusların tamamını şirketimize ödeyecektir.

Buna ek olarak iki tane hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşılmış olup FC Bayern München AG, müsabakalar kapsamında gerçekleşecek kârın %50'sini şirketimize ödeyecektir."

Akşam Gazetesi - Yaşar Çifcibaşı