Ve resmen duyurdular! Joachim Löw yıllar sona geri dönüyor...

Joachim Löw sahalara dev bir kulüple dönmeye hazırlanıyor. Alman teknik adam 20 yıllık aradan sonra imzayı atıyor. Joachim Löw gelişmesinin detayları haberimizde...

Joachim Löw 20 yıllık aradan sonra kulüp takımı çalıştırmaya hazırlanıyor. Almanya Milli Takımı'nda geçen 17 senenin ardından 2021 yılından beri boşta olan başarılı çalıştırıcı, Barcelona'dan gelen teklifle hayır diyemedi. Löw, Katalan devinin yeni teknik direktörü olmaya çok yakın.

JOACHIM LÖW BARCELONA İLE DÖNÜYOR

Joachim Löw, teknik direktörlük kariyerinde kulüpler düzeyindeki son görevini Austria Wien takımında yapmıştı. Buradan ayrıldığı 2004 yılından bu yana sadece Almanya Milli Takımı'nda kariyerini devam ettiren Löw, 20 yıllık aradan sonra geri dönüşünü La Liga devi Barcelona ile yapmaya hazırlanıyor.

Katalan ekibinde mevcut teknik direktör Xavi'nin aldığı başarısız sonuçların ardından yönetim kararını Alman teknik adamdan yana kullandı. İspanyol basınında çıkan haberde teklife sıcak bakan Joachim Löw'ün sezon sonunda görevi Xavi'den devralacağı belirtildi.

TÜRKİYE'DE İKİ TAKIM ÇALIŞTIRMIŞTI

Daha önce Stuttgart, Fenerbahçe, Karlsruhe, Adanaspor, FC Tirol ve Austria Wien'i çalıştıran Joachim Löw, son olarak 2006'da göreve getirildiği Almanya Milli Takımı'nı uzun yıllar çalıştırdıktan sonra 2021'de görevden ayrıldı.

www.aksam.com.tr