Orkun Kökçü çılgın rakamla dünya devine gidiyor! Avrupa'da yılın transferi olacak

Feyenoord'un Türk yıldızı Orkun Kökçü, başarısıyla dünya devlerini peşine taktı. Borussia Dortmund, Sevilla ve Juventus'un radarında olan 21 yaşındaki 10 numara için Avrupa'nın köklü kulüpleri harekete geçme planları yapıyor. Feyenoord'un Orkun Kökçü için istediği bonservis bedeli ise en az 30 milyon euro.

aksam.com.tr

Milli futbolcu Orkun Kökçü için kulübü Feyenoord'a teklif yağıyor. Hollanda'da gösterdiği performansla dünya devlerini peşinden koşturan Orkun Kökçü transfer olması durumunda Feyenoord tarihine adını yazdıracak. İşte o rakam ve transferin detayları...

ORKUN KÖKÇÜ İÇİN OCAK'I BEKLİYORLAR

Aksam.com.tr'nin Avrupa basınından derlediği haberlerde; Orkun Kökçü için Borussia Dortmund ve Juventus'un transfer teklifi yapmaya hazırlandığı, Sevilla'nın da milli yıldızı takip listesine aldığı ifade edildi.

21 yaşındaki oyuncunun yaşı ve potansiyeli nedeniyle devlerin radarında olduğu belirtilirken, dünya devlerinin Ocak'ta Feyenoord ile teması artırıp transfer teklifi sunacağı ileri sürüldü.

LGBTİ+ KARŞITLIĞI GÜNDEM OLMUŞTU

Hollanda 1. Futbol Ligi (Eredivisie) takımlarından Feyenoord'un kaptanı milli futbolcu Orkun Kökçü'nün, dini gerekçelerini öne sürerek LGBTİ+ hareketini simgeleyen gökkuşağı renkli pazubandını takmayı reddetmesi Hollanda basını başta olmak üzere, tüm dünyada oldukça konuşulmuştu.

Konuyla ilgili baba Halis Kökçü'de oğlu için "Orkun, adam gibi adamdır. Kararına saygı duyuyoruz. Orkun, dinimizce yasak olan bir şeyi yapmayan bir evlattır." ifadelerini kullanmıştı.

ORKUN KÖKÇÜ FEYENOORD TARİHİNE GEÇEBİLİR

Hollanda ekibi güncel piyasa değeri 22 milyon euro olan Orkun Kökçü için en az 30 milyon euroluk bir bonservis bedeli bekliyor. Eğer bu bonservis ile transfer gerçekleşirse 21 yaşındaki yıldız isim Feyenoord tarihinin en pahalı transfer satışı olacak. Şu an için bu unvan geçen sezon 25 milyon euroya Leeds United'a giden Luis Sinisterra'ya ait.

MİLLİ YILDIZIN BU SEZONKİ FEYENOORD KARNESİ

Orkun Kökçü bu sezon Hollanda ekibi ile 15 mücadelede forma giydi. 1158 dakika sahada kalan 21 yaşındaki 10 numara, 5 gol 2 asistlik bir performans ortaya koyarak takımına 7 gollük bir skor katkısı sağladı.

aksam.com.tr