Ve Juan Mata'yı duyurdular! Resmen geri dönüyor: Kimse bunu beklemiyordu...

Geçen sezonu Galatasaray'da tamamlayan Jaun Mata için çarpıcı bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılılarda sözleşmesi bittikten sonra takımdan ayrılan Juan Mata, eski kulübüne dönmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

www.aksam.com.tr

Ali Rıza Solmaz

İspanyol futbolunun efsane isimlerinden Juan Mata'nın geleceği için hareketli günler yaşanıyor. Ülkemizde geçtiğimiz sezon Galatasaray forması giyen yıldız oyuncu, sarı-kırmızılılar ile yeni kontrat imzalamamış ve takımdan ayrılmıştı. Bu ayrılığın ardından sürpriz bir kararla Japonya'ya transfer olan Mata burada da aradığını bulamadı ve sözleşmesini feshetti. Tecrübeli oyuncunun yeni adresi ise herkesi şaşırttı.

JUAN MATA, OVIEDO'YA DÖNÜYOR

Trendyol Süper Lig'de geçtiğimiz sezon Galatasaray ile şampiyonluk yaşayan Juan Mata, futbola başadığı kulübe dönmeye hazırlanıyor. İspanyol basınında yer alan habere göre; Juan Mata, futbola ilk adımını attığı kulüp olan Oviedo'ya transfer olacak ve futbolu burada bırakacak. İki tarafın görüştüğü ve Mata'nın yaz transfer döneminde Oviedo ile sözleşme imzalayacağı iddia edildi.

TEK LİG ŞAMPİYONLUĞUNU GALATASARAY'DA YAŞADI

Birçok dev kulüpte forma giyen Juan Mata kariyerinde eksik olan tek kupayı Galatasaray'da kaldırdı. Dünya Kupası başta olmak üzere Şampiyonlar Ligi Kupası ve UEFA Kupası dahil birçok kupa kazanan Juan Mata, ilk ve tek lig şampiyonluğunu geçtiğimiz sezon Galatasaray'da yaşamıştı.

GALATASARAY'DA NE YAPMIŞTI?

Juan Mata, Galatasaray formasını 18 maçta sadece 492 dakika terletmişti. 36 yaşındaki oyuncu, bu sürelerde 3 gol ve 2 asist üreterek skora etki etmeyi başarmıştı.

www.aksam.com.tr