Ve Jose Mourinho'yu resmen duyurdular! Dünya devine imzayı atıyor...

Jose Mourinho'nun Roma sonrası yeni adresi belli oldu. Suudi Arabistan'dan gelen teklifleri reddeden Portekizli hoca için flaş bir kulüp devreye girdi. İşte Jose Mourinho haberinin detayları…

Geçtiğimiz günlerde 2 buçuk yıllık Roma serüvenine veda eden Jose Mourinho, yeniden Premier Lig'e adım atmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklifleri Avrupa'da kalmak istediği için reddeden Portekizli teknik adamın İngiltere'ye Liverpool ile dönüş yapacağı iddia edildi.

JOSE MOURINHO LIVERPOOL YOLUNDA

Daha önce İngiltere'de Chelsea, Manchester United ve Tottenham'ı çalıştıran Jose Mourinho, özellikle Chelsea'de elde ettiği başarılarla Premier Lig'e bir dönem damga vurmuştu. Liverpool'da Jurgen Klopp'un sezon sonu takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından gözler Merseyside ekibinin başına geçecek yeni isimlere çevrildi. Bayer Leverkusen'de rüya gibi bir sezon geçiren Xabi Alonso'nun "Tek odağım Leverkusen" sözlerinden sonra gözler Ada futbolunu çok yakından tanıyan isim olan Jose Mourinho'ya çevrildi. İngiliz basını, Portekizli teknik adamın takımın başına geçme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu belirtti.

DİĞER ADAYLAR STEVEN GERRARD VE DE ZERBI

Listedeki diğer adaylar ise Liverpool'un efsane isimlerinden Steven Gerrard ve Brighton ile başarılı işlere imza atan Roberto De Zerbi oldu. Merseyside ekibinin sezon sonuna kadar bu isimlerden biriyle anlaşma sağlayacağı ve kadro planlamasını gelecek yeni teknik direktörle şekillendireceği ifade edildi.

MOURINHO'NUN PREMİER LİG KARNESİ

Premier Lig'de daha önce 362 maçta görev yapan 61 yaşındaki çalıştırıcı bu karşılaşmalarda 217 galibiyet, 84 beraberlik ve 61 yenilgi alarak 2.03 puan ortalaması yakalamayı başardı.

www.aksam.com.tr