Ve İlkay Gündoğan transferi resmen bitti! Herkesin beklediği haberi sonunda duyurdular...

İlkay Gündoğan transferi resmen duyuruldu. Adı Süper Lig devleri de dahil birçok kulüple anılan tecrübeli futbolcu, kararını verdi. İşte İlkay Gündoğan transferinin detayları...

Futbolda yaz transfer dönemi hareketliliği devam ediyor. Gözler bir yandan 2024 Avrupa Şampiyonası'na çevrilmişken A Milli Takım'ımız da dahil olmak üzere birçok ülkenin turnuvaya veda etmesi sonrası transfer girişimleri de hız kazandı. O futbolculardan birisi de Almanya ile turnuvadan elenen İlkay Gündoğan.

Ve beklenen transfer açıklandı! Dünya yıldızı sonunda imzayı attı

İspanya La Liga devi Barcelona forması giyen 33 yaşındaki orta saha oyuncusunun geleceği, bir süredir tartışma konusu olmuştu. Uzun yıllar süren Manchester City kariyerinin ardından İspanya'nın yolunu tutan tecrübeli futbolcu, geri bıraktıkları sezonun ardından eski teknik direktör Xavi'ye yüklendi. İlkay Gündoğan, sezonu 'kaotik' kelimesiyle nitelendirmişti.

İLKAY GÜNDOĞAN TRANSFER KARARINI VERDİ

Öte yandan oyuncunun İspanya'ya veda edip etmeyeceği merak konusu olmuştu. Bir Galatasaraylı olduğunu belirten ve bir gün Galatasaray forması giymek istediğini dile getiren İlkay Gündoğan, sarı kırmızılı taraftarları heyecanlandırmıştı. Tecrübeli oyuncunun kararını ise İspanyollar duyurdu.

RESMEN DUYURDULAR

İspanyol basınının aktardığı bilgiye göre İlkay Gündoğan, Barcelona'da kalma kararı aldı. EURO 2024 macerasının ardından yıldız futbolcunun kampa katılarak yeni teknik direktör Hansi Flick ile yeniden eski seviyesine çıkmaya çalışacağı ifade edildi.

Bu gelişmenin ardından İlkay Gündoğan transferi başta Süper Lig devi Galatasaray olmak üzere, masada olan birçok kulüp için de rafa kalkmış oldu.

www.aksam.com.tr