Ve hayırlı olsun! Yeni teknik direktör Jose Mourinho...

Jose Mourinho'nun yeni takımı belli oldu. Deneyimli teknik adam, herkesi şaşırtacak bir imzaya hazırlanıyor. Fenerbahçe'nin eski hocası Jorge Jesus ile de anılan Brezilya Milli Takımı, Jose Mourinho'yu gündemine aldı.

YAŞAR ÇİFCİBAŞI

Brezilya Milli Takımı, teknik direktör arayışlarını hızla sürdürüyor. Son olarak teknik adamlık koltuğuna geçici olarak Fernando Diniz'i oturtan Brezilya Federasyonu, Dünya Kupası'na daha tecrübeli bir isimle çıkmak istiyor. Mevcut teknik direktör Diniz'in sözleşmesi Copa America sonunda sona erecek.

Teknik direktörlük adayları arasında geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran Jorge Jesus vardı. Tecrübeli hocaya teklif götürülmeyince Jesus, Suudi Arabistan ekibi Al Hilal ile sözleşme imzaladı. Rota daha sonra Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'ye çevrildi fakat İtalyan teknik adam geçtiğimiz günlerde Madrid ekibi ile sözleşme imzaladı.

EN BÜYÜK ADAY JOSE MOURINHO

İtalya temsilcisi Roma'nın teknik direktörü Jose Mourinho'nun sözleşmesi sona erecek. Brezilya Federasyonu, Carlo Ancelotti'yi ikna edemediği için taraftarlar tarafından gelen ağır eleştirileri Portekizli hocayı getirerek önlemeyi planlıyor. Deneyimli antrenör, daha önce kazandığı başarılarla futbol dünyasına damga vurmuş olarak Brezilya için adaylar arasında zirvede yer alıyor. Güney Amerika ekibi, sezon sonunda Jose Mourinho'ya teklif götürmeyi planlıyor.

HEDEF 2026 DÜNYA KUPASI

Brezilya Federasyonu, Copa America sonra takımın başına Mourinho'yu geçirerek 2026 Dünya Kupası'na hazırlanmayı hedefliyor.

İSMİ PREMIER LIG İLE ANILIYOR

Portekizli çalıştırıcının ismi, Premier Lig ekibi Newcastle United ile de anılıyor. İngiliz ekibi mevcut teknik direktörü Eddie Howe ile yollarını ayırarak yerine Jose Mourinho'yu getirmeyi planlıyor.

www.aksam.com.tr | Yaşar Çifcibaşı