Ve Fabio Cannavaro Türkiye'ye geliyor! Süper Lig'de büyük sürpriz...

Fabio Cannavora Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor. İtalyanların efsane ismi Süper Lig devi için gelecek. İşte Fabio Cannavaro haberinin detayları...

Patrick Kluiver ile yollarını ayıran Adana Demirspor'da teknik direktörlük görevi için sürpriz bir isim gündeme geldi. Sports Digitale'in haberine göre Adana ekibi, İtalyan çalıştırıcı Fabio Cannavaro ile anlaşmak için harekete geçti.

FABİO CANNAVARO İKİNCİ AVRUPA DENEYİMİNE HAZIRLANIYOR

2014'te başladığı teknik direktörlük kariyerinde 6 takımı çalıştıran Fabio Cannavaro, Avrupa futbolundaki ilk teknik adamlık deneyimini 2022 yılında görev aldığı İtalya alt lig ekiplerinden Benevento ile yaşadı. Burada takımın başında 17 maça çıkan genç çalıştırıcı, 0.94'lük bir puan ortalaması yakaladı.

ADANA DEMİRSPOR İÇİN GELECEK

2023 Şubat ayından beri takım çalıştırmayan Fabio Cannavaro, Adana Demirspor ile teknik direktörlüğe dönmeye hazırlanıyor. Futbolculuk döneminde İtalya Milli Takımı'nda birlikte forma giydiği Vincenzo Montella da mavi lacivertli ekip ile gösterdiği başarılı performansın ardından, A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilmişti.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİNDE 230 MAÇ

Başarılarla dolu futbol hayatının ardından teknik direktörlük kariyerine başlayan Fabio Cannavaro, yönettiği takımların başında toplam 230 maça çıktı. Efsane isim bu karşılaşmalarda 127 galibiyet 51 beraberlik ve 52 yenilgi aldı.