Ve bu iş bitti: Yüzyılın transfer hamlesi! Robert Lewandowski'yi resmen duyurdular...

Robert Lewandowski, santrafor transfer etmek isteyen pek çok farklı takımın takibinde. Barcelona forması giyen Polonyalı yıldızın ismi, Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş ve Fenerbahçe ile de anılmıştı. Bunun yanı sıra İspanyol basını, Robert Lewandowski transferini duyurdu. İşte detaylar…

Robert Lewandowski, 2010 yılında Polonya ekibi Lech Poznan takımından Bundesliga'nın Dortmund ekibine katılmıştı. Kısa sürede başarılı performansı ile dikkat çeken Polonyalı golcü, 2014 senesinde yine Bundesliga ekibi Bayern Münih'e bedelsiz olarak transfer olmuştu.

Bayern Münih'te uzun yıllar başarılı performans sergileyen Robert Lewandowski, 2022 yılında LaLiga ekibi Barcelona'nın yolunu tuttu. Halihazırda Katalan ekibinde forma giyen deneyimli santrafor, golcü transfer etmek isteyen pek çok takımın gündeminde.

TRANSFER TEKLİFLERİ DEĞENDİRİLİYOR

Barcelona'da giyen Robert Lewandowski'nin MLS ekiplerine transfer olması gündemdeydi. İspanyol basınında çıkan haberlere göre; Barcelona, ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Bu noktada Katalan ekibinin kadrosunu güçlendirmek için yüksek maaşı sebebi ile tecrübeli santraforla yollarını ayırmak istediği ve gelen transfer tekliflerini değerlendirdiği kaydedildi.

Barcelona'da forma giyen Polonyalı golcü için Suudi Arabistan ve MLS ekiplerinin devreye girdiği öne sürülmüştü. Ayrıca Barcelona'nın gelen transfer tekliflerini değerlendiği, Robert Lewandowski'nin Arabistan yerine Amerika'yı düşündüğü kaydedilmişti.

BARCELONA'DAN ROBERT LEWANDOWSKİ HAMLESİ

Barcelona'dan yeni bir Robert Lewandowski hamlesi geldi. İspanyol basınında çıkan haberlere göre; Katalan devinin Polonyalı yıldızı takımda tutmak istediği belirtildi.

Barcelona ile 2026 yılına kadar sözleşmesi olan 35 yaşındaki deneyimli golcünün Katalan ekibinde kalacağı öne sürüldü. Haberin devamında ise, tecrübeli santraforun yanına kadroyu güçlendirmek için yeni bir transfer yapılacağı iddia edildi.

2023-2024 SEZONUNDA NE YAPTI?

Robert Lewandowski, Süper Lig devlerinden Fenerbahçe ve Beşiktaş da dahil olmak üzere birçok farklı takım ile anıldı. Peki birçok takımın transfer gündeminde olan deneyimli santrafor 2023-2024 sezonunda ne yaptı?

Polonyalı golcü, 2023-2024 sezonunda; Supercopa, LaLiga, Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 49 karşılaşmaya çıktı. Toplam 3.802 dakika süre alan Robert Lewandowski, 26 gol atmasının yanı sıra takımına 9 asist katkısında bulundu.

Ek olarak, Barcelona forması giyen 35 yaşındaki deneyimli golcünün piyasa değeri 15 milyon euro.