Ahmet Aygün
Xabi Alonso profesyonel liglerdeki ilk deneyimini Alman temsilcisi Bayer Leverkusen'de yaşadı. Geçtiğimiz sezonu Bundesliga'da Bayern Münih'in önünde lider tamamlayan ve UEFA Avrupa Ligi'nde de takımıyla finale çıkma başarısı gösteren genç teknik adam Avrupa devlerinin adeta iştahını kabarttı. Teknik direktörüyle vedalaşmaya hazırlanan İspanyol devi, Xabi Alonso için devreye girdi.
XABİ ALONSO ESKİ KULÜBÜNE GİDİYOR
Xabi Alonso 6 yıllık aranın ardından Real Madrid'de geri dönmeye hazırlanıyor. Futbolculuk döneminde 5 sezon eflatun beyazlıların formasını giyen ve 2018-2019 döneminde kulüpte altyapı antrenörü olarak görev alan Xabi Alonso, İspanyol devinin yeni teknik direktörü olacak.
İspanyol basınında yer alan haberde; Carlo Ancelotti ile yola devam etmeme konusunda kesin kararı olan Real Madrid'in ilk tercihinin Xabi Alonso olduğu aktarıldı.
Real Madrid'in, Bayer Leverkusen ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Xabi Alonso için fesih bedeli ödemeye hazır olduğu belirtildi.
DİĞER ADAY KLOPP
Real Madrid'de teknik direktör adayı için ilk sırada Xabi Alonso bulunurken bazı kaynaklar eflatun beyazlıların Jürgen Klopp ihtimali üzerinde de durduğunu ifade etti. Buna karşın Real Madrid'de ilk seçeneğin Xabi Alonso olduğu vurgulandı.
LEVERKUSEN RAKAMLARI
Ekim 2022'de imza attığı Bayer Leverkusen'de 138 maçta takımı çalıştıran Xabi Alonso 89 galibiyet, 31 beraberlik ve 18 yenilgiyle 2,16'lık puan ortalaması yakaladı.
www.aksam.com.tr