Ve bitti bu iş! Romelu Lukaku transferi resmen duyuruldu...

Romelu Lukaku, sezon başında Chelsea'den ayrılarak kiralık olarak Roma'nın yolunu tutmuştu. Yıldız golcü, başkent ekibindeki performansıyla dikkatleri yeniden üzerine çekti. Romelu Lukaku'nun atacağı yeni imzayı İtalyanlar duyurdu. İşte detaylar...

www.aksam.com.tr

Romelu Lukaku, 2021 yazında rekor bir bedelle Inter'den ayrılarak Chelsea'nin yolunu tutmuştu. Yıldız golcü, burada istenilen performansı gösteremeyince yeniden kiralık serüvenine başladı. Lukaku'nun ilk durağı eski takımı Inter olurken, 2023-2024 sezonu için ise bir başka İtalyan devi Roma'ya imza attı. 30 yaşındaki tecrübeli forvet, sezon sonunda kalıcı bir sözleşme ile kariyerine devam etmeye hazırlanıyor.

ROMA, ROMELU LUKAKU'NUN BONSERVİSİNİ ALIYOR

Roma, Chelsea'den 5.8 milyon euro karşılığında kiraladığı Romelu Lukaku'nun kalıcı transferi konusunda harekete geçti. Çizme basını, Roma'nın Londra ekibiyle görüşme gerçekleştireceğini dile getirdi. Chelsea'nin, Romelu Lukaku'nun ayrılığı konusunda sorun çıkarmayacağı ve 30 milyon euro karşılığında transfere onay vereceğini belirtti.

CHELSEA'NİN ZARARI BÜYÜK

Chelsea, 2021 yazında 113 milyon euro karşılığında kadrosuna dahil ettiği Romelu Lukaku'yu 30 milyon euro bedelle Roma'ya göndermesi halinde büyük bir zarar tablosu ile karşı karşıya kalacak. Kiralık bedelleri hesaba katıldığında Londra ekibi, Belçikalı yıldızın transferinden yaklaşık 70 milyon euro zarar etmiş olacak. İtalyan basını, Lukaku'nun Londra ekibinden gönderilme sebebinin haftalık maaşı olan 300 bin euro olduğunu dile getirdi.

ROMA'DA KENDİNİ BULDU

Romelu Lukaku, bu sezon Roma formasıyla 35 maçta 2944 dakika sahada kaldı. 30 yaşındaki santrfor bu süre zarfında skora 18 gol ve 4 asist ile katkı sağladı.

www.aksam.com.tr