Akşemsettin Gençalp
Trabzonspor'da uzun yıllar boyunca teknik direktörlük görevi yapan Şenol Güneş için bir devir sona erdi. Bordo-mavililerde Şenol Güneş sonrası göreve gelen Fatih Tekke, tecrübeli ismin tahtını yıktı.
İlk teknik direktörlük tecrübesini Trabzonspor'da yaşayan ve bordo-mavililerin başında 5 farklı dönemde toplam 387 maça çıkan Şenol Güneş, Karadeniz temsilcisiyle en fazla maç başına 2.20 puan ortalaması yakalayabildi.
Şenol Güneş'in Trabzonspor'daki tahtını yıkan Fatih Tekke, şu ana kadar bordo-mavililerin başında 8 maça çıktı. Bu 8 karşılaşmadan 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan 47 yaşındaki çalıştırıcı, maç başına 2.38 puan ortalaması yakalayarak Güneş'i geride bıraktı.
TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ
İlk tecrübesini Trabzonspor'da yaşayan Şenol Güneş, daha sonra Boluspor, İstanbulspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, A Milli Takım, Seoul, Bursaspor ve Beşiktaş'ta da teknik direktörlük yaptı. 72 yaşındaki çalıştırıcı bordo-mavililerin başında 2 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa kazanırken, Beşiktaş'ın başında ise 2 Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.